16. Filmfestival

Het wordt dus echt wel echt! Via Voka en Fikket enz… had ik me ingeschreven op een seminarie over de Tax-Shelter (voor investeerders) op het filmfestival van Gent. Dat was dus deze namiddag.

Nu begrijp ik waarom films zoveel geld kosten! De rode loper werd letterlijk en figuurlijk voor me uitgerold in Bar Ingmar van de festivaltent.

Als toekomstige investeerder werd ik al onthaald op een drankje bij ontvangst en leidde men mij naar de filmzaal. Daar volgde een heel boeiende en duidelijk uiteenzetting over het gebruik van de Tax-Shelter door mr. De Mil van de federale overheid. Er kwamen ook verscheidene producenten aan bod die hun ervaring met de Tax-Shelter uiteendeden en tot slot kregen we enkele filmprojecten voorgeschoteld waarin we konden investeren. Zo zag ik al een teaser van de nieuwste film van Nic Balthazar, Benny Van Groeninghe, enz… Tussendoor was er een koffiepauze en daar zag ik iemand waarmee ik vorige woensdag in gesprek was. We hebben onze contacten wat verstevigd. Ik voelde me al een beetje minder ‘alleen’.

Na alle voorstellingen was er een walking dinner waar je officieuze contacten kon leggen. Na twee glazen champagne 😉 kwam ik in gesprek met een documentairemaker. Bij de gerookte zalm met komkommerschuim gaf hij me verdere uitleg over het Tax-Shelter-systeem, bij het rozijnenbrood met ganzenlever (die ik aan mij liet voorbijgaan) hoorde ik van alles over zijn productiewerk, de bloemkoolsoep gaf weer aanleiding tot verdere discussie over het verschil tussen docu en drama, bij het Gentse stofvlees bracht ik mijn dossier ter sprake en als toetje nam hij mijn project mee in zijn hoofd en spraken we af dat ik hem meer info zou zenden.

Voor zo’n eerste sessie vind ik dat redelijk geslaagd. Mijn netwerk is al iets gegroeid! Mijn omvang ook.