28. Afgehaakt.

Geen nieuws is goed nieuws … zegt men. Maar wie is ‘men’? Ik denk dat men er niets van weet. Alle communicatielijnen met de grote regisseur bleven dood. Na twee opdringerige mailtjes van mijn kant, kwam uiteindelijk een reactie. Eerst was het uitstel en nu wordt mijn project verbannen … naar de schuif! Ik citeer:

“Ik heb je materiaal doorgenomen en je research is zeer indrukwekkend. Het is een intrigerende zaak met heel veel mogelijke invalshoeken, maar ik ben er wel van overtuigd dat het best zou gediend zijn met een prestigieuze tv-reeks, eerder dan een film.

In die zin past het niet in mijn planning voor de komende jaren, maar ik leg het wel in mijn schuif ‘interessante ideeën’ ; je weet maar nooit….”

Die men zat er is dus goed naast. Ik denk dat ik die uitdrukking eveneens zal verbannen. Misschien worden de schuiven nog eens samengebracht en ontmoet de spreuk daar mijn project. Dan maken ze er samen maar iets moois van. (Bv. hoe de klerk van een grote regisseur een verbannen project uit de lade haalt, op zoek gaat naar de in armoede levende scenariste … en ze leefden nog lang en maakten veel succesfilms!)

Enfin, slecht nieuws is altijd beter dan geen nieuws, want zo weet ik waar ik sta. Er zijn trouwens nog twee openstaande opties: twee productiehuizen die contact hebben gelegd, waarvan één me uitnodigde … maandag 16 januari. Overmorgen is het dus zover. We zien wel.

Ondertussen kan ik me de toekomst al vrij goed voorstellen en weet ik steeds beter wat ik echt wil. De onderhandelingen die ik nog zal voeren zullen dan ook in die zin aangepakt worden.

Het belangrijkste is nu mijn boek. Gisteren was een schitterende dag voor mijn onderzoek. Mijn boek is voor meer dan de helft af (eerste versie) en ik ben trots op het resultaat. Vooral omdat het een goed beeld van de maatschappij anno 1926 – 1929 geeft.

1 thought on “28. Afgehaakt.”

  1. De weg naar succes is niet altijd even effen geplaveid, Katrien. Weet die regisseur dan niet dat er al een schitterende televisiereeks van “De Moorden” bestaat – met de grote Jo De Meyere in de hoofdrol?! Wat zag ik telkens weer uit naar de volgende aflevering!!
    Hopelijk gaan de productiehuizen wél in zee met jou… En lacht de regisseur binnenkort groen. 😉
    (Wie is hij trouwens?)

Comments are closed.