15. Een tegenvaller én een grote meevaller!

In een vorig stuk(13) schreef ik over een kogel die de KMS zou onderzoeken. Stiekem hoopte ik dat de kogel een nieuw bewijsstuk van medeplichtigheid bij één van de moorden van Beernem zou worden. Niet dus. Het jaartal klopt niet. Dat is een kleine tegenvaller. Een beetje sensatie zou mijn filmproject vast vooruit geholpen hebben, maar de waarheid is belangrijker. Over die kogel zwijg ik verder, maar mag ik even de loftrompet steken over het werk van mr. Chabotier! Dat ultrasoon bad deed wonderen met de kogel. Hopelijk valt ook de rekening mee.

Gisterenavond was ik op de kennismakingsvergadering van GoneWest. Een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om WO I te herdenken. De info-avond ging door in de raadzaal van het provinciehuis in het Boeverbos. Ik was er nog nooit geweest en keek mijn ogen uit: indrukwekkend!

We werden allerhartelijkst ontvangen door de heer Gunther Pertry, Gedeputeerde Kunst en Cultuur. De hoop een link te vinden met ‘de moorden van B.’ had ik oorspronkelijk niet, maar naarmate de avond vorderde, besefte ik dat mijn eerste deel uit de dramareeks perfect realiseerbaar was volgens het reglement dat voorop werd gesteld.

Vorige nacht deed ik dan ook geen oog dicht. Ik wou alles wikken en wegen, de voor- en nadelen met elkaar vergelijken en uiteindelijk hakte ik de knoop door. In plaats van te starten met ‘De zaak De Zutter’, dus de vierde moord uit de reeks, zal ik gewoon chronologisch te werk gaan en proberen gebruik te maken van de kansen die me via GoneWest worden aangeboden.

Bovenal ben ik ontzettend blij met een ingeving waardoor ik begin en einde van de reeks aan elkaar kan binden. De cirkel zal mooi rond zijn. Bovendien ligt die pointe in het heden, wat het nog mooier maakt. Natuurlijk laat ik hierover niets los! Op 23 mei 2015 moet je maar naar mijn eerste aflevering kijken 😉

Ik had het al druk, nu stroomt het werk binnen. Hopelijk wordt het geen overstroming, want help: ik kan niet zwemmen!