137. Postzegels (2) … en een complimentje.

Fantastisch toch! De verkoop van de postzegels gaat meer dan goed. Dankjewel!

Maar ondertussen… terwijl we verder monteren, wordt steeds meer en meer duidelijk dat een goede film niet enkel uit een stevig scenario, mooie beelden en pakkende acteerprestaties bestaat. Geluid en licht spelen eveneens een beslissende rol. Vooral wanneer die niet opvallen, zit het net goed! Dat geldt ook voor de make-up. En aan die dames die vaak vergeten worden, wil ik nu een complimentje geven. Ze hebben hun werk schitterend verricht. Kijk zelf maar even.

 

Het lijkt zo natuurlijk, alsof ze geen schmink gebruikten.

Maar wellicht nog belangrijker is de montage. Voor een groot deel wordt het verhaal daar opgebouwd. Het is tijdens de montage dat de spanning, het tempo en genre worden vastgelegd door te schrappen, knippen en plakken. De mooiste beelden worden soms genadeloos verwijderd omdat ze het verhaal geen goed doen. Problemen met storende achtergrondgeluiden worden er weggewerkt, wat niet altijd evident is, en een minder geslaagde acteerprestatie kan verknipt worden. Overgangen worden ‘gladgestreken’. Het is een immens werk.

136. Zaak: De Zutter … op uw brieven en wenskaartjes!

Met trots stel ik jullie onze eigenste ‘postzegel’ voor. Het idee kwam tot stand op de eerste promo-vergadering. Oorspronkelijk dacht ik: tof, maar veel impact zal dat niet hebben. Tarara. Door onze zwartrode logo-kleuren valt de zegel enorm op. Bovendien bereiken we zo de verste uithoeken van het land zonder enige moeite en tevens blijkt hij nu al een soort ‘hebbeding’, een collectors item te worden. Wat alweer bewijst dat de meest eenvoudige invallen, de beste zijn. Vandaar dat ik nu een oproep doe om er een echt succesverhaal van te maken. Gebruik onze postzegel en help ons zo de film goed en goedkoop te promoten. Iedereen verstuurt wel eens een brief of (kerst)kaartje en op die manier bereiken wij heel veel mensen. De postzegel kost 1 euro, waardoor je ons ook nog eens met 8 cent sponsort! Bestellen kan vanaf nu: één velletje bevat 20 exemplaren en kost 20 euro. Overschrijven kan op rekening van ‘Kwestigen Nacht vzw’ – IBAN BE60 9730 8717 7570  – Merendreedorp 56 Merendree. Vanaf 100 ex. ( 5 velletjes ) worden ze bij u geleverd. Op regelmatige tijdstippen zullen ze anders af te halen zijn in onze filmstudio. 

Postzegel Zaak: De Zutter

PS: je moet beide delen op de omslag kleven!!!