153. Gunstig gezinde goden!

Tja, ik moet het bijna beginnen te geloven: de goden zijn het filmproject ‘Zaak: De Zutter’ goedgezind! Deze week was misschien zwaar, maar de vruchten van de arbeid waren talrijk! Op dinsdagmorgen mocht ik een derde raamovereenkomst ondertekenen en een cheque in ontvangst nemen, figuurlijk dan. Het bedrag werd netjes overgeschreven, maar het voelde wel alsof de lotto was langsgekomen. Dat geld kwam net op tijd. Ik zat in zak en as over het geluid. Onze software was niet in staat de storende geluiden die in de klankband zaten te verwijderen. Omdat ons budget op was, wist ik niet hoe we dat probleem konden oplossen. En toen kwam onze investeerder via de Tax Shelter op de proppen. Hiephiephoera! Morgen kunnen we daardoor naar een klankstudio gaan en daar zullen ze ons hopelijk verder helpen. Wordt vervolgd…

Deze week gaf ik ook twee voordrachten en het publiek was erg enthousiast en stond al te popelen om de film te zien. Dat was natuurlijk leuk om te horen. Maar gisteren was het ook het moordweekend in samenwerking met de Standaard Boekhandel Maldegem en de misdaadauteurs. We hadden ons goed voorbereid en vooral dankzij Eugeen De Lille en ‘de vrienden van het Kasteeltje’ konden we een mooi parcours uitstippelen. De opkomst ging onze (vooral mijn ) verwachtingen te boven. Met de medewerkers aan dit evenement hadden we een pronostiek gemaakt. Mijn inschatting van 45 deelnemers was schromelijk mis. Kijk zelf maar: (foto’s van Willy Planckaert)

De deelnemers werden tussen 13u en 14.30 in de Standaard Boekhandel verwacht en ze stroomden van bij het begin binnen. Gelukkig kreeg ik de hulp van twee charmante dames: Anne en Carine.

Daarna konden de wandelaars drie filmlocaties bezoeken. Op elke plek stond een van de medewerkers uitleg te geven. Ze deden dat schitterend. Aan het ‘Stoomcentrum’ stond Eric:

Wie wou, kon dan een bezoek brengen aan het klooster van de Maricolen. Uitzonderlijk konden de mensen een kijkje nemen in de geklasseerde eetkamer en gang van dat klooster. Dat is de plek waar zogezegd Theo Hoste woonde. Geert gaf met de nodige zwier uitleg.

Vandaar ging het naar “‘t Kasteeltje van Victor De Lille”, ons paradepaardje van de dag. Een paar mensen kwamen speciaal om dit gebouw ook eens van binnenin te kunnen bekijken. Eugeen, de achterkleinzoon van de beroemde Victor De Lille gaf met trots de nodige uitleg. Ik ben hem en de ‘vrienden van ‘t Kasteeltje’ dan ook erg dankbaar voor deze unieke kans.

Tot slot kwamen we dan allen samen in het atheneum waar de making-of doorging. De tentoonstelling die opgesteld stond, werd zeer gesmaakt! 

Er rest mij nu nog enkel de locatiehouders én alle vrienden-medewerkers heel hartelijk te danken: Anne, Annemie, Arnout, Carine, Christine, Eric, Erik, Eugeen, Geert, Jan, Jean, Koen, Ludwine, Marianne, Marika, Meneer Ballegeer, Piet en Willy. Dankjewel!

152. Filmlocaties Maldegem.

Wie meer wil weten over de voorbereiding van ons filmproject, het verloop van de draaidagen, de medewerkers voor en achter de schermen, de filmlocaties in Maldegem … komt best naar onze ‘Vrije Wandeling en Making-of’ op zaterdag 24 oktober 2015. Het programma vind je hieronder. Ik hoop jullie daar te mogen ontmoeten.

Vrije wandeling langsheen de Maldegemse filmlocaties uit de film ‘Zaak: De Zutter’. n.a.l.v. het moordweekend van de Misdaadauteurs en Standaard Boekhandel. Deelname is gratis!

zaterdag 24 oktober 2015 vanaf 13.00.

Een samenwerking tussen Katrien Ryserhove, Standaard Boekhandel Maldegem en de ‘Vrienden van ‘t Kasteeltje’.

Programma: – 

13.00-14.30: doorlopend korte uitleg over het verhaal ‘Zaak: De Zutter’ door auteur en scenariste Katrien Ryserhove in Standaard Boekhandel – Marktstraat 49 -9990 Maldegem.

 13.00 – 16.30: vrije wandeling – deelnemers krijgen een routebeschrijving in de boekhandel. Op drie locaties staan medewerkers van de film. Aan de hand van foto’s van de draaidagen schetsen ze een beeld van de opnames. 

 Vanaf 13.00 is onze bar in het Atheneum – Mevr. Courtmanslaan 80 – 9990 Maldegem doorlopend open en kunnen de wandelaars rondneuzen op de tentoonstelling over het leven en werk van Victor De Lille en over de ‘moorden van Beernem’.

 16.45: voordracht door Katrien Ryserhove over de ‘making-of’ van de film ‘Zaak: De Zutter’ in het Atheneum aan de hand van een powerpoint-presentatie.

 

 Bob De Moor alias Victor De Lille in het échte Kasteeltje van Victor De Lille!