57. Achteruit denken ;-)

Gewoon heel kort! Ik ga heel tevreden het paasweekend in! Dinsdag was er dat toffe nieuws over de sponsoring van onze stand op de avondmarkt en dan gisterenavond zo’n super vergadering! Er is veel werk verzet en we hadden daarbij ook heel wat plezier. Het werkte zo inspirerend dat we zelfs achteruit begonnen te denken, een specialiteit die Cathy ons aanleerde 😉 Bedankt mensen.

56. Avondmarkt.

Zo’n leuk bericht. Het is net binnengekomen en ik wil het onmiddellijk met jullie delen. Officieel start VZW ‘Kwestigen Nacht’ met de publiciteit van het filmproject op de avondmarkt te Beernem. Uiteraard willen we zoveel mogelijk Beernemnaars warm maken en dus moet onze stand goed verzorgd zijn. Met de kerngroep ‘avondmarkt’ hadden we op de vorige vergadering al enige ideeën verzameld, maar niet alles leek ons (financieel) haalbaar.
Vandaag kreeg ik echter te horen dat we een serieuze sponsor voor onze stand krijgen en daardoor wordt het tiptop. Je zal het wel zien. Iets verklappen kan ik natuurlijk niet, maar kom allemaal op vrijdagavond (vanaf 17.00) 20 september 2013 naar Beernem en bezoek onze stand. Je zal zien dat ik niet overdrijf 😉
Schol! Cheers! Prosit! Santé!

55. Workaholic!

De voorbije week was ik een grasweduwe! Mijn man zat voor zijn werk een week in Parijs! Ja, Parijs! En ik mocht mee!!
Ik had echter zoveel afspraken … dus bleef ik thuis. Op zondagavond, de dag van het vertrek, zou ik uit eten gaan met een vriendin … troost, troost! Zij liet het echter afweten 🙁 Ik at rap een snack en begon dezelfde avond nog te werken aan mijn storyboard.
Op maandag had ik al mijn eerste afspraak, mijn telefoon rinkelde, de nieuwe afspraken stapelden zich op en tussendoor werkte ik onophoudelijk aan mijn scenario, subsidiedossiers, de voorbereiding van alweer een afspraak, het storyboard, de algemene vergadering van onze vzw en … het werd vrijdag zonder dat ik er erg in had.
Aandacht voor het huishouden, het poetsen, eten klaar maken, winkelen … alles liet ik aan mij voorbijgaan. Ik ging op restaurant, verorberde een snelle hap, stond ‘s nachts staande in mijn keuken een boterham met choco te smeren, dronk een paar callekes (te veel) en sliep veel te weinig. Het was een constante roes. De film had me volledig in zijn greep. Zeker na het o, zo positieve gesprek met een medewerkster van Westtoer. Ik kreeg de belofte van logistieke steun én van een financiële bijdrage aan het filmproject! Super, toch!
Die woensdagavond reed ik dan ook met een andere vriendin op wolken naar Rijsel voor een toneelvoorstelling van een bijzonder maatje: Tony! Het onthaal was super, het stuk was een yoyo: van steengoed, naar bar slecht, maar mijn kameraad deed het wonderwel! Omstreeks 01.00u belandde ik thuis.
Nu begrijp ik pas goed, hoe alleenstaanden kunnen opgeslorpt worden door hun werk, hun passie! Als er geen sociale en liefdevolle rem is, werk je je inderdaad te pletter.
Momenteel kick ik af in de armen van mijn liefste, maar terzelfder tijd heb ik zoveel te vertellen, zoveel positief nieuws over ons filmproject dat ook hij aangestoken is door mijn enthousiasme en we plannen maken over het componeren van muziek en we alweer praten met de opnameleider, een cameraman … en zo is het weekend al bijna ten einde. Gelukkig komen er nog vele gezamenlijke werkdagen en warme weekends waarin we het filmproject voorbereiden.
Van workaholics gesproken!

54. Magisch!

Waar ik ook mijn voordracht mag geven, ik vind dat altijd heel tof om te doen. Gisteren was het echter fantastisch. De locatie was dan ook uitmuntend: OC ‘De Kleine Beer’ in Beernem. De zaal was volledig uitverkocht: 250 zitplaatsen. Mijn zenuwen gierden toen ik daar rond 19.00u binnenstapte, maar gelukkig was ik vergezeld van mijn lieve zus en werden we met open armen ontvangen door het bestuur van TC Bloemendale.
De technicus van dienst had al alles geïnstalleerd. Ik hoefde enkel mijn laptop aan te sluiten, maar ook dat nam hij uit mijn handen. Daarna zeulde hij een tafel het podium op, een tafellaken werd gehaald en hij installeerde een extra spot op mijn boeken die ik er uitstalde! Die verkochten als zoete broodjes!
Tijdens de voordracht voelde ik zo de emoties door de zaal gaan, want iedereen kende wel iemand uit het verhaal. Ik was vooral blij met de aanwezigheid van de kleinzoon van Julienne Neyt, een collega-krak (Oostkamp). Hij was zo vriendelijk mij een paar foto’s te geven van zijn grootmoeder. Bedankt!
En dan was er de dochter van Julia George: een kranige, oude dame. Zij zou aan haar zus een foto vragen van Julia!
Na de voordracht werd ik nog verwend met een cadeautje: de beer uit het Beernems wapenschild in chocolade! Zo attent!
Maar ook de aanwezigen waren super enthousiast en stelden vele vragen. Dat ik een film zal draaien over ‘Zaak: De Zutter’ was duidelijk geweten, dank zij het mooie interview in ‘Vrije Tijd’. Mijn lijst met figuranten is sedert gisteren indrukwekkend toegenomen.
Ik heb nu het gevoel dat de inwoners van Beernem ons filmproject volledig zien zitten en willen meehelpen. Een grote last is van me afgevallen. Een mooier geschenk kom men mij niet geven. Bedankt Beernem! Bedankt TC Bloemendale.

53. Storyboard.

Vandaag heb ik een eerste stap richting storyboard gezet . Het was zalig. Ik zat lekker binnen, maar met uitzicht op onze prachtig besneeuwde tuin. Ondertussen slurpte ik van mijn thee of koffie, knabbelde aan een koek en luisterde naar Klara.

Mijn tekentalenten mogen dan wel beperkt zijn, ik vind het resultaat best geslaagd en tevens grappig én bovenal: ik amuseerde me te pletter. Gebrek aan amusement zit er de volgende weken en maanden dus niet in! Ik werkte immers 4u aan 1′ film. De tijd vloog gewoon voorbij, maar als mijn film 150′ lang wordt (en dat voorzie ik), kom ik op 75 werkdagen voor het volledige storyboard! Indien de rest van de wereld ondertussen ter plekke blijft trappelen, zoals vandaag, is er geen vuiltje aan de lucht, maar ik vrees dat ook andere activiteiten en werkzaamheden mijn dagen zullen vullen, mijn agenda staat immers al goed vol.
Gelukkig zullen de fietstochten die vele ‘zituren’ wel compenseren en een extra snoep kan er dus nog altijd bij. Meer moet dat niet zijn 😉