149. Het spel … en de winnares is ….

Céline De Meyer, een knappe jongedame van 20 jaar uit Ursel! 

Ze is een schitterende winnares voor onze film en voor het verhaal! Zij bewijst dat ‘Zaak: De Zutter’ iedereen zal boeien! Daar ben ik ontzettend blij mee!

Pas vorige woensdag deed Céline op aanraden van haar mama mee met het spel. Ze had nog wat vrije tijd vooraleer het schoolse leven weer zou beginnen en wist niet zo goed die dagen te vullen. Dus volgde ze de raad van haar mama op, stapte naar de bib en haalde daar mijn boeken uit de kast. Ze verdiepte zich in het verhaal, bleek erg geboeid, begon te zoeken naar antwoorden en schakelde uiteindelijk de hele familie in om mee te zoeken. Met resultaat! De zesde dag kon ze al de dagprijs veroveren. Toen was het hek helemaal van de dam. Opa en broer beslisten daadwerkelijk mee te zoeken in Beernem. Ze besloten op zaterdagmorgen naar Beernem te rijden en naar een centraal punt te gaan van waaruit ze in alle richtingen konden zoeken.  Broer Kevin zou op zijn smartphone de laatste vraag binnenhalen. Ze kozen als startplaats de kerk van ST.-Amandus. Van geluk gesproken ….

Tien voor tien stonden ze daar al en ja, de link was snel gelegd. Nog geen minuut later ontdekten ze de ‘stok van de Sassen’ bij de zerk van Pieter Van Hulle (gestorven eind augustus, volgens het bordje op de zerk/in werkelijkheid begin september 1915), gehuwd met Romanie Van Steelandt, ouders van Pharaïlde Van Hulle, getrouwd met Theo Hoste.

In Beernem deed na de dood van Romanie het verhaal (naast zovele andere) de ronde dat Camiel Dierickx boven (of onder ;-)) Pieter Van Hulle begraven werd. Iemand zou anoniem op de dag van de begrafenis van Romanie Van Steelandt een briefje met die info aan de boom ernaast gehangen hebben! Het briefje werd door de pastoor snel verwijderd.

Tot zover één van de vele, mooie en mysterieuze verhalen over Camiel Dierickx. Daar moesten we dus eentje op drinken, nietwaar!

Samen met mama Griet het fotoboek bewonderen!Foto’s van Willy Planckaert! 

148. De stok ….

… is gevonden! Heden morgen stonden wij fris en vrolijk aan de filmstudio en plots kwam er een auto aangereden met blije gezichten en wuivende handen….

Wie stapt eruit: twee jonge mensen (broer en zus) en een sympathieke oudere mijnheer. En ze zwaaiden met de stok 🙂

O ja de winnares is dezelfde als gisteren: Céline De Meyer. De jonge juffrouw met wippend paardenstaartje krijgt het fotoboek en twee plaatsen voor de prémière. Van harte proficiat! En voor de anderen: hartelijke dank om mee te spelen  en voor de positieve reacties en steun. En het café is al open 🙂

147. En het antwoord op vraag 6 kwam van …

alweer een dame ….. Céline De Meyer! Proficiat!!

Het correcte antwoord is Amand of Amandus. Het torentje van het Sint-AMANDUSinstituut is duidelijk goed gekend. Bijna iedereen had het antwoord juist. Maar de link … rarara. Nog een nachtje slapen, dan wordt het mysterie opgelost.

Iedereen kan dus nog de eindwinnaar worden. Leg alle antwoorden samen, wacht vraag 7 af en vanaf 10u morgenvroeg kan je de stok al vinden! Lukt dat nog niet onmiddellijk, wacht dan de bijkomende tips af. De eerste verschijnt om 12u.

Jullie kunnen ook vanaf 10u naar de filmstudio afzakken en in ons ‘cafeetje’ de mondelinge tips afwachten. Ondertussen duikt de winnaar/winnares misschien op! In elk geval om 17u moet alles klaar en duidelijk zijn. Maar het verhaal achter die locatie vertel ik pas bij de prijsuitreiking om 18u. Ik hoop jullie daar allemaal te zien om het glas te heffen op de ‘Sassen’, zijn stok en het spel! Bedankt om mee te spelen!

 

 

146. En de winnaar van vandaag heeft zich … gerept!

De naam is Ina Verrept! Proficiat!

Vandaag veel reacties gekregen over hoe moeilijk het wel was. Nochtans was ik bang dat het juist te gemakkelijk was! Want wie kent nu niet de toren van het sint-PIETERsstation! Het antwoord is dus de naam ‘Pieter’. ” …. en de ring?” hoor ik jullie vragen. Wel, die Pieter is getrouwd met ene mevrouw Van Steelandt. En zo gaat het verhaal verder en zijn we bijna aan de ontknoping. Doorzetten mensen! Veel succes!

145. En de winnaar van vraag 4 is dezelfde als …

… gisteren = Kurt Ballegeer! Proficiat!

Hoe kwam hij aan het antwoord: (Van) Steelandt? De dt-fout hebben niet aangerekend 😉

Steel + land, want aan de bezem ontbreekt de steel en de Benelux bestaat uit 3 landen, maar we hadden maar één ‘land’ nodig!

Sommigen vonden deze vraag moeilijk, anderen wisten het direct; maar ze zagen/zien het verband niet. Toch is er een link, maar ik zeg het lekker (nog) niet. 

144. De winnaar van vraag 3 is … een man!

Ja, de heren komen in actie! Onze dagwinnaar is Kurt Ballegeer! Proficiat!

En hoe kwam hij aan het juiste antwoord: M – F – A – I – I – L – E

a) = M (Maria Mouton); b) = F (dr. DelaFontaine); c) = A (Alberic) d) = I (pater IsIdoor); e) = L (Leonie Cool) en f) = E (Elisa De Zutter). Na een beetje puzzelen bekom je dus ‘Familie’. Vergeet dit niet!

143. En de winnaar van vraag 2 … leve de Katrientjes!

Ja, hoor, andermaal een Katrien die het als eerste gevonden heeft: Katrien De Baets. Proficiat!

De oplossing vond je door aan het vorig antwoord te denken: Theo Hoste! Trouwring = zijn eega = Pharaïlde (foto van PHARAILDE De Pestel en de tweede foto: ons aller Marianne VAN HULLE.). Tot morgen.

 

141. En de winnaar van vraag 1 is ….?

Cathérine Coens!!! Proficiat!

Met mijn excuses voor het late vermelden, maar ik had een fietstocht …  in Beernem en de groep was razend enthousiast en we bleven wat napraten en van het één kwam het drankje 😉 Morgen ben ik stipt om 20.00u paraat! 

Oh, ja, hoe kwam je aan het juiste antwoord? De foto van de politicus verwijst naar oud- premier THEO Lefevre. De tweede foto naar wielrenner Frank HOSTE.

141. AVS en het ‘Sassenspel’!

Vanmorgen bij de kapper kreeg ik om 11u15′ plots een berichtje van AVS: ze wilden een kort interview over het ‘spel’! Ik holde met nat haar de kapperszaak uit, reed naar huis, trok mijn uniformkleuren en -kleren aan en snelde de snelle weg op. Die leek eerder op een parcours met hindernissen en dus volgde ik maar vanaf Aalter de weg langs het kanaal om net op tijd = 12.30u op de parking van het Bulskampveld te staan. Een jonge, knappe en vriendelijke juffrouw nam in de donkere bossen van Beernem het interview af. En net zoals de leden van de promogroep gisterenavond de pieren uit mijn neus probeerden te halen, viste zij naar extra-tips. Het is haar en ook hen niet gelukt! Ik denk dat ik de volgende week zoveel mogelijk mensen probeer te ontwijken, want babbelkous zijnde …

Dus als jullie zin hebben: vanaf vanavond om 18u tonen ze het interview en vanaf maandag kan je het op hun webstek bekijken.