73. Dirk Impens!

De interesse in ons project gaat al verder dan de Beernemse contreien, wees maar gerust! Vorige maandag regelde de provincie West-Vlaanderen een afspraak met grote ‘filmmijnheer’, Dirk Impens. Mijn verwachtingen waren echter niet eens gespannen, laat staan hoog ūüėČ Zoals te verwachten, maar dan iets sneller, stelde hij de zaken duidelijk. Een (lees: zijn) productiehuis is enkel ge√Įnteresseerd in ons filmproject ‘Zaak: De Zutter’ indien de rechten op het scenario worden afgestaan. Exact wat ik voorspeld had! Dat het echter zijn eerste zin zou zijn, was wel een verrassing, maar maakte het eigenlijk heel eenvoudig. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat daar geen sprake van is. In vriendelijke bewoordingen heb ik dat dus ook uit de doeken gedaan. Daarbij heb ik duidelijk gemaakt dat mijn geloofwaardigheid in Beernem dan helemaal om zeep is. Immers, welke garantie hebben we dan nog dat ‘de waarheid’ verfilmd wordt?
Positief aan het onderhoud was zijn aanbod ons met ‘raad’ bij te staan. Ik heb dat met beide handen aanvaard, want alle hulp is natuurlijk welkom en de ervaring van die man is onschatbaar. Het bewijst bovendien dat hij nieuwsgierig is naar het verloop van ons project en dat hij het verhaal sterk genoeg vindt. Iets waaraan ik geen moment twijfel. Misschien dat hij in een later stadium alsnog aansluit!?
Nu wordt het dus opnieuw onderhandelen met de provincie over de subsidies.

72. Uitnodiging aan allen!

Hallo, onze eerste info-avond was zo’n groot succes (zie post nr.70) en anderzijds kregen we zoveel teleurgestelde reacties van mensen die er graag¬†bij¬†waren geweest, maar niet vrij waren, dat we met de vzw ‘Kwestigen Nacht’ beslist hebben een tweede info-avond te organiseren.

Aan allen dus van harte welkom op vrijdag 8 november 2013 om 20.00u in OC ‘De Kleine Beer’ in Beernem. Het centrum vind je pal achter het gemeentehuis in de C. Marichalstraat 5!

Graag reserveren via deze blog of stuur een e-mailtje naar info <at> zaakdezutter<punt>be

Wat mag u van ons verwachten? Eerst is er een korte verwelkoming door gastvrouw Mie Debruyne, gevolgd door het ‘filmverhaal’. Met heel veel plezier zal ik aan iedereen mijn scenario zo beeldend mogelijk voorstellen. Daarna kunt u kennismaken met onze speciale gast die zijn enthousiasme over het project niet onder stoelen of banken zal stoppen! Tot slot kunt u een glas heffen op het succes van het project, waarmee u trouwens de kassa spijst! We hopen op een talrijke opkomst.

 

 

71. Crowdfunding.

Samen met Bea en Cathy volgde ik een workshop ‘crowdfunding’ in Gent. We vonden het alle drie heel erg de moeite. Een advocaat schetste het wettelijke kader waarin alles moet gebeuren en wees op enkele juridische angeltjes. Veel hangt af van een correcte communicatie. Je moet klare wijn schenken tegenover de eventuele sponsors: krijgen ze iets in de plaats, of niet? Krijgen ze eventueel hun geld terug (al dan niet met rente), of niet. Gaat een deel van het opgehaalde geld naar een goed doel, of niet, enz…¬†

Heel nuttig waren de voorbeelden die aan bod kwamen. Een Vlaams productiehuis haalde 34.000 euro in een paar weken op, een Spaanse groep studenten startten na hun studies onmiddellijk met het verzamelen van geld voor een langspeelfilm waarvan ze enkel nog maar het concept hadden, verder niets! Het project begon heel moeizaam en duurde vijf jaar, maar verwierf uiteindelijk nationale belangstelling en haalde een half miljoen(!) euro op. De film is ondertussen uit en is gratis te bekijken op het web. Hij heet ‘De Kosmonaut’.

Ons besluit: met ‘Zaak: De Zutter’ moeten we ergens tussen die twee bedragen eindigen ūüėȬ†Ons ‘Steunfonds’ kende immers al een voorgeschiedenis dankzij Victor De Lille! We plannen een hele campagne. Later hoor je meer.


70. Wat een opkomst!

Gisteren (oeps, het is al na middernacht) nee, eergisteren was ik uitgenodigd in de bib van Kortemark om over ‘de moorden’ te spreken. Toen ik mooi op tijd aankwam, bleek de bib dicht. Wel zag ik veel licht in het gebouw ernaast: een oude kerk heringericht als cultureel centrum. Tot mijn aangename verrassing was de opkomst te groot voor de bib en dus was men uitgeweken naar ‘De Beuk’! Een schitterende locatie, sympathieke organisatoren en een meer dan hulpvaardige technicus! De zestig aanwezigen luisterden geboeid, de sfeer was optimaal en het glas wijn smaakte. Ik zweefde naar huis, dik tevreden over mezelf .
Vanavond (gisterenavond!) werd ik verwacht in Zwevezele. De bibliothecaris had CC De Wissel ingeschakeld, want er werden honderd tachtig mensen verwacht! Waw! Ook het Davidsfonds hielp mee, waardoor alles van een leien dak liep. Iedereen was even enthousiast en behulpzaam. Zoals de vorige avond hielp de technicus van dienst met de installatie van de beamer en laptop, werd ik voorzien van drank en had ik een aangename babbel met de organisatoren. Ik voelde me echt welkom en gewaardeerd.

Het feit dat we een film over ‘Zaak: De Zutter’ maken, raakt blijkbaar algemeen bekend in de streek! Mijn voordrachten lokken meer mensen, die blijken enthousiast, waardoor ik nog beter mijn best doe … en daardoor wordt iedereen aangestoken om mee te werken. Dat voelt zo goed!!! Aan iedereen die erbij was: bedankt voor de twee prachtige avonden!

69. De eerste info-avond was een grandioos succes. Super!

Onze eerste info-avond werd een daverend succes. Dank aan iedereen die meewerkte, jullie waren fantastisch! Niet alleen de leden van ‘Kwestigen Nacht’, maar ook de vrijwilligers die waren opgetrommeld. Merci, merci! En dan was er de aanwezigheid van de cast en crew van ‘Schellebelle 1919’ met Johan Heldenbergh op kop. Hun aanwezigheid en voorbeeld gaf de toeschouwers zin deel te nemen aan ons filmproject ‘Zaak: de Zutter’. De inschrijvingen volgden massaal.¬†

Het begon allemaal met de zenuwslopende spanning… komen ze … of komen ze niet? Een beetje voor halfzeven kwam de opluchting! Onze gasten stroomden toe over de rode loper. ¬†De zaal en de tent liepen vol.¬†

Eerst werd iedereen verwelkomd door onze charmante gastvrouw, Mie Debruyne.

Het was Tony Blanchard die het panelgesprek met de mensen van ‘Schellebelle 1919’ in goede banen leidde, terwijl wij ons in de fauteuils van Brocantiek Reygerlo nestelden.

Voor de sfeerverlichting zorgden ‘Doe-hetzelf-zaak De Loof'(kaarsen) en Jan onze man, die werd bijgestaan door Hans van het Sint-Amandusinsituut .

Ikzelf was de Miss Marple van dienst met het schitterende kapsel van kapper ALEX !

Het werd dan ook een fantastische avond …
… o.a. dankzij Johan Heldenbergh en companen die ‘Zaak: De Zutter’ ten volle steunen!

Wie erbij was, reageerde enthousiast:

¬†De leden van Wonnebronne…. maar ook het Beernems gemeentebestuur.

Schepenen Degrande en  Vandenbrande in gesprek met de mensen van Schellebelle!
¬†Ze waren duidelijk niet alleen: er waren meer dan 400 aanwezigen! Zij konden bovendien genieten van een optreden van ‘Take Four’!¬†Waarvoor van harte dank.

De leden van vzw Kwestigen Nacht hadden alle redenen om te glunderden. En dat deden ze dan ook.

Ook aan al onze andere sponsors: Drukkerij Van Hoestenberghe, Universal Wine, Brouwerij Rostune, PC St.-Amandus, Recup Design, mevrouw Veerle Desmedt, de heer Ponseele … die op √©√©n of andere manier meehielpen om deze avond te doen slagen: van harte dank!

Deze foto’s zijn een spontane bijdrage van Leonie en Sylveer! ¬†