63. Persmoment!

Gisterenavond hebben we onze vzw ‘Kwestigen Nacht’ aan de pers voorgesteld. Burgemeester Johan De Rijcke was onze gastheer, waarvoor dank. Een aantal schepenen en gemeenteraadsleden uit meerderheid én oppositie bleken eveneens erg ingenomen met het project.  Zij onderstreepten nogmaals dat Beernem ons logistiek en financieel wil steunen.

De aanwezige sponsors waren eveneens enthousiast en de pers beloofde zijn medewerking. Bewijs! Deze morgen was er al een interview op Radio2!

Dat de stemming er goed inzat, kan je hier zien! (Het glas dat toen gedronken werd, was aangeboden door een jarig lid van de vzw.) De receptie zelf werd verzorgd door brouwerij Rostune en Universal wine. Sponsors bedankt!!

62.Zilver

Ondanks het barre weer beleefde ik vorige donderdag met een groep dames uit Menen een fantastische dag. Het verhaal over ‘de moorden van Beernem’ was hen nagenoeg onbekend. De kritische blikken bij het onthaal in restaurant Bulskampveld kon ik na mijn inleiding al omtoveren in goedkeurende knikjes. Het werd nog beter toen ik hen de spanning liet voelen bij de ontdekking van de zerk van het eerste slachtoffer en het kon niet meer stuk na het gastvrije onthaal in het ‘Zurkelkasteeltje’. (foto)


De regen en wind deerden ons niet meer en lustig peddelden we verder langs de plaatsen delict. Vertellen deed ik op die plekken waar we konden schuilen. Bistro D’Afspanning verwende ons met een heerlijke lunch en ook op het gemeentehuis konden we schuilen terwijl ik de laatste stukjes van het verhaal aan hen voorlegde. Terug in restaurant Bulskampveld popelden ze om nu eindelijk de rode draad, die deze moorden met elkaar verbond te aanhoren en konden we samen nagenieten bij een glas wijn of bier.

Het mooiste van alles is de uitgebreide mond-aan-mond reclamecampagne die deze dames ondertussen voor de fietstocht én het filmproject voeren. Van harte dank dames!

61. Markant

Vorige dinsdag nam ik deel aan de Markantbeurs voor cultuurorganisatoren. De beurs vond plaats in de Europahal te Tielt. Het was er immens druk, snikheet en weinig comfortabel, maar de drankjes en hapjes waren voortreffelijk en het publiek uitbundig!
Zo fier als een ‘rode’ gieter kon ik onze banner ontplooien en voor het eerst de prentbriefkaarten van ‘Kwestigen Nacht’ uitdelen. Heel grappig waren de twee uiteenlopende reacties van de bezoekers. De uitnodiging mee te figureren in de film ‘Zaak: De Zutter’ toverde bij de ene persoon een trek van afgrijzen op het gezicht: “Oh, nee …! IK voor de camera! Nee! Nee!” Maar bij de meeste vrouwen zag ik – al dan niet verholen – een twinkeling van verlangen. Sommigen namen de uitnodiging met beide handen aan, anderen veinsden onverschilligheid, maar zouden het doorgeven aan een derde die waarschijnlijk wel interesse had 😉 en daarop verstopten ze de kaart snel in hun handtas. Grappig!
Het deed bovendien ontzettend veel plezier dat een aantal standbezoekers al wisten dat er een film aan kwam. De mond-aan-mond reclame werkt dus.
Ook commercieel viel het best mee. Ik mocht onmiddellijk een fietstocht boeken voor de Markantafdeling van Tielt en minstens een tiental andere Markantleden zouden mijn activiteiten voorstellen op de volgende bestuursvergadering. Dat ziet er dus goed uit.
Omstreeks 23.00u liep mijn lichaamstemperatuur waarschijnlijk op tot 39°. Ik ontplofte bijna. Mijn huidskleur paste daardoor wonderwel bij de huisstijl die we afgesproken hadden! Ik word nog een echte kameleon!