170. Nog een vervolg.

50) Wij hebben de film verleden zondag gezien in Kinepolis Brugge. Een dikke pluim aan iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft voor deze realisatie. Het is een echte aanrader. De film is zeer goed opgevat en laat de kijker geen minuut de tijd om zijn gedachten te laten afdwalen.

Nogmaals een dikke proficiat en nog veel succes. Wij hebben de film reeds aangeprezen bij onze familie en vrienden.

Met vriendelijke groeten
Jozef 

49)Het is MEER dan de moeite waard! Puur- mooi scenario- spannend- passende muziek- alles goed in beeld gebracht…

Mieke

48) Prachtige film, fantastische acteerprestatie van onze Knesselaarse mensen !

groeten,
Luc

47) Wij zaten 2u en een paar minuten onbeweeglijk en stil naast elkaar vorig weekend. Zulke mooie beelden en eens een film waarbij je nog naar een beeld kan kijken. Heel ferme proficiat aan jullie beiden. Ik hoop vooral dat jullie nu even kunnen genieten van jullie succes en dat jullie daarna op één of andere manier vruchten kunnen plukken van jullie gigantisch werk. Ik ben daar zelfs bijzonder fier op! Onze collega hé…

Overal maken we reclame hoor! Daar doen wij dan ons best voor.
Heel hartelijk groeten.
Jozef en Lieve   (en ja, we gaan nog eens kijken… in Aalter)

46) Eerst wil ik jou en Jan en eigenlijk ook de hele filmcrew feliciteren met het prachtige film resultaat.  Zondagavond ben ik gaan kijken en nam ook nog 2 vriendinnen mee het was zo mooi dat ik deze namiddag nog eens ben gaan kijken met ’n andere vriendin. De vriendinnen vonden het ook héél mooi. Nogmaals dikke proficiat,

Groetjes,
Liliane

45) Proficiat met het eindresultaat. We hebben echt genoten en de 2 uren waren zo voorbij. Een boeiende film met hele mooie beelden en heel goed acteerprestaties, ook van de niet professionals. Ik denk maar aan Dirk Andries, Geert De Groote en Geert Van Ryckeghem. 
Echt een pluim waard. We maken ondertussen alleen maar reclame om te gaan zien. Zo hebben we onze drie kinderen al aangepord om ook te gaan zien.
Nogmaals proficiat. 
Wanneer komt de film naar Aalter? We zouden dan eens met ons ouders gaan.

Hans en Griet

44) Ik ben gisteren nog eens naar de film geweest met mijn broer in Brugge en alweer 3 volle zalen en alleen maar positieve reacties… Super ! Ik ben ook nog steed onder de indruk van het verhaal/scenario. Iedere keerik de film bekijk komt er wel iets nieuws aan het licht… De max !

Jan

169. De mooiste …

43) “Ik denk dat wij zondag de twee oudste filmkijkers mee hadden: Lydie Reynaert (97 jaar) en haar broer José Reynaert (95 jaar). We zaten heel hoog en Lydie had wel wat hulp nodig om boven te raken, maar ze hebben zo genoten. Hans en ik hebben nog na de film tot 23.30 u bij José en Maria thuis nagepraat! Zaak de Zutter brengt heel wat boven uit hun kindertijd, vooral de angst en het zwijgen van Beernem herkenden ze zeer goed. Pas in de jaren zeventig durfde ‘ tante Flor’ zeggen dat al wat er stilletjes rond verteld werd ook echt waar was.”

Greta en Hans

42) “Gisterenavond ben ik voor de 2de keer naar de film “Zaak: De Zutter” gaan kijken. De zaal van 19.45 u was volzet en deze van 20.00 u bijna volzet (ca. 400 mensen op een dinsdagavond!). Van de eerste minuut tot de laatste was het indringend stil in de zaal. Op een heimelijk gegniffel bij de romantische scènes of een getemperde kreet van schrik bij het geweerschot, niet te na was de sfeer heel intens. Je hoorde zowaar honderden “zandkorreltjes” vallen die op het einde van de film samensmolten in een mooie “kristal” waar iedereen op zijn manier van genoten heeft !!!”

Marianne

41) Prachtig! Ik hoorde al her en der van het groot succes. Deed mij enorm veel plezier; De beloning voor een gigantisch werk van jaren.

Erik

40) Ik ging afgelopen weekend met man en driekoppige kroost kijken in Gent. Ik was al op voorhand overtuigd dat het de moeite zou zijn, maar wil er graag aan toevoegen dat ik het geheel na afloop absoluut een indrukwekkende prestatie vond! Als ik denk aan je lezing van vorig jaar, over hoe de film tot stand gekomen is, met een minimum aan budget en vooral ‘amateur’acteurs, wel, hoedje af, want het geheel komt uiterst professioneel over. Ook mijn echtgenoot (die in tegenstelling tot mij geen ‘linken’ heeft of spelers kent) was onder de indruk. Onze kinderen van bijna 14, 12 en 10 jaar hebben er, hoewel jong, ook zeker iets aan gehad: meer kennis over onze lokale geschiedenis en de impact van ‘de moorden van Beernem’, zicht op een mooi stukje Vlaanderen en sterke acteerprestaties die het verhaal in een heel knappe opbouw brachten! We praten er nog over! Van harte gefeliciteerd en een dikke proficiat met deze prestatie, Katrien, voor jou en alle medewerkers! Het feit dat de film nu ook in bezoekerscijfers aantoont dat deze schone Vlaamse film aanslaat, bevestigt dit alleen maar! Doe zo voort 😉

groeten,

Nele

39) Met bewonderende ogen hebben wij gisteren (dinsdag) de film bekeken. Wij maakten deel uit van een groep van 150 personen en allen hadden dezelfde mening “fantastisch werk”. Proficiat en nog veel succes. Vriendelijke groeten

Antoine en Maria

38) Ben maandag ll. in Gent gaan kijken. Amaai, SUPERDIKKE PROFICIAT. Enorm knap werk! Hoe heb je dat voor mekaar gekregen? Je droom: en cum laude geslaagd. En ik moest ook aan je pa denken. Had  hij dat kunnen zien. Leuke bijkomstigheid: raakte toevallig aan de praat met een kleinzoon van Victor de Lille. En zijn reactie was ook héél lovend. Idem met mijn compagnon – zei achteraf dat ie normaliter in slaap valt- MAAR NU niet- een pluim dus.Vond het schitterend.

Annemie

37) Ik was er gisteren bij en heb er van genoten Proficiat ! En ik ben echt blij voor jou dat het zo een succes is Gisteren in Gent was ongeveer 100 % van Knesselare wat wel grappig was Er kwam zelfs spontaan applaus na de film Superleuk

Groetjes en geniet ervan
Christine

36) “Gisteren en ook de vorige dagen trok Kinepolis volle zalen voor de nieuwe Vlaamse film ‘De zaak De Zutter’.
Prachtige film met een beklijvend (waargebeurd) verhaal. Gefilmd en gemonteerd in een kalm tempo en met een stabiele camera. Een totaal andere stijl dan het hedendaags oeverloos gezwaai en ge-zoom en ‘gehakte’ montage.
Een aanrader, dus…”

Eric

35) Martina en ik zijn vorige zondag samen met mijn pa gaan kijken in de Kinepolis in Brugge. Wij vonden de film supermooi! Mijn vader gaat zeker nog eens kijken.

Proficiat!

Peter en Martina

34) Zondag hebben we de film gezien in Brugge. Nogmaals proficiat met het mooie resultaat!

 Katharina en Bart

33) Gisteren naar de film geweest. Een dikke proficiat!!! Voor jou en het hele team. Groot applaus op het eind van de film! Het blijft toch efkes in de kleren hangen.

Petra

168. …en nog een paar reacties!

 32) Gisterenavond zijn we met enkele markantleden naar de film gaan kijken. Ook wij hebben genoten van de prachtige beelden. In ieder geval een grote proficiat voor deze realisatie.

Met vriendelijke groeten,
Jaklien 
Markant Zwevegem

31) We zijn deze avond naar je film gaan kijken, in Brugge. Ik stuur je geen pluim, maar wel een hele paradijsvogel. Mijn moeder is opgegroeid op het Schoonberg en het deed raar daar opnames te zien. Als de euforie mildert, val je dan in een zwart gat of bruisen al nieuwe projecten?

Mvg

Marleen 

30) Gisteren zijn er meer dan 250 mensen van Knesselare (Neos, Rederijkers, Markant) gaan kijken naar de film, 
waaronder ook mijn zus Christiane.
Iedereen zeer tevreden en onder de indruk, zegt ze.

Groeten,
Gab

29) Ik ben gisteren avond naar de film geweest,en ik was verbaasd van het resultaat.
Proficiat met het resultaat!
Na al het werk,voor en na is het toch een parel op de kroon.
Er zaten ook plaatsen in die wij met de fietstocht hebben gemaakt ,en dat vond ik het leuke dat die herkenbaar waren,en ook voor U moet het ook een voldoening geven na al die voordrachten eindelijk, een  levende versie! proficiat!
Verschijnt die nog op dvd?

Met vriendelijke groeten,

Lieve

28) Misschien ontvang je momenteel heel veel mails …. maar ik kan het toch niet laten om ook eens te mailen. Gisteren zijn we met werk naar de film gaan kijken in Brugge en ik vond hem super mooi ! Dikke proficiat aan jou en Jan !!

Groetjes Sylvie

27) Bedankt voor de info, gisterenavond zijn we met enkele markantleden naar de film gaan kijken. Ook wij hebben genoten van de prachtige beelden. In ieder geval een grote proficiat voor deze realisatie.

Met vriendelijke groeten,

Jaklien

 

26) Deze namiddag met Okra en Neos met 2 bussen naar de film geweest. Iedereen was laaiend enthousiast. Een van de dametjes dat ons van koffie en taart voorzag, vertelde mij “ ongelooflijk, elke dag komen volle bussen aan om “ Zaak de Zutter” te bekijken. Ik heb nog meer genoten dan de eerste keer. Groetjes

 

Lisette

 

25) Gisterenavond zijn we met een aantal vrienden nog eens (voor mij dan toch) gaan kijken naar de film. Ik was wel heel benieuwd naar de reacties van buitenstaanders, en oprecht ze waren allemaal heel positief over de film. En ik moet zeggen, ik was heel trots, niet alleen over het resultaat, maar vooral ook dat ik er heb mogen een deel van uitmaken.Ik ben zeker dat ik dit in naam van ons hele grimeteam mag zeggen!

 

Nog eens een hele dikke proficiat met de film, en het feit dat er al zo veel filmvoorstellingen zijn bijgekomen, bewijzen alleen maar dat het goed is.:)

Ann

24) Mijnheer B. die de film bekeek e-mailde ons:

 “Gisteren genoten van een Vlaamse prachtfilm. Niet alleen van het beklijvend verhaal maar vooral van de ‘rustgevende’ montage en het ‘stabiele’ camerawerk. Geen overbodig gezwaai en gezoom zoals dit momenteel in is. Vermoedelijk wordt het nog een Vlaamse klassieker. Profciat aan de crew, de acteurs en honderden figuranten”

 Als dat geen compliment is, dan weten we het niet meer… 😉

167. En nog …

23) Wat hebben we genoten! van de eerste tot de laatse seconde (en daar hoort zelfs de aftiteling bij! ) Reeds van in het begin viel mij de mooie muziek op, je werd daardoor als het ware meteen opgeslorpt in het verhaal…. prachtige beelden, mooie locaties en wat heel leuk was waren de stille periodes maar   zo’n intense blikken van de acteurs ……. en nu ga ik je raad opvolgen en beginnen met het boek te lezen,maar ‘k ga eerst nog eens de film gaan bekijken……een welgemeend dankjewel aan jullie en iedereen die heeft meegewerkt om dit op een wit doek te toveren…..

Franky

22) Vandaag genoten, van de eerste tot de laatste minuut, van uw film ‘Zaak : De Zutter’ in Decascoop Gent.
Wat een prachtige realisatie van jullie en het ganse team medewerkers.
Ook van de muziek, waarvan we slechts op de eindgeneriek kwamen te weten dat dit aan Jan Vermersch te danken was, hebben we uitermate genoten.
Wij wensen jullie nog veel succes met jullie bewonderenswaardig initiatief.
Met vriendelijke groeten,
Paul en Greta

166. Nog meer …

21) Gisteren ben ik met mijn ganse groep naar de film gaan kijken. We hebben er met zijn allen ook van genoten en willen u daarom een dikke proficiat wensen met het behaalde resultaat. Mooie beelden, goed scenario en een goede vertolking waarvan je niet direct zou denken dat velen amateurs spelers zijn. Kortom PROFICIAT, het was echt de moeite waard om te gaan kijken.  Hopelijk inspireert u dat voor een volgende film (als het financieel haalbaar is), een tweede film over de vorige moorden van Beernem.

Groetjes

Gilbert

20) UNANIMITEIT….. is vandaag het sleutelwoord in ons bedrijf. Niet evident voor een firma met een internationale doelstellingen. Iedereen is het er unaniem over eens dat dit een mooie film is. Ik moest even wakker worden….. precies uit een droom… Vandaag ALLE collega’s die zaterdag in Gent aanwezig waren over de vloer gehad in mijn bureau. Niet alleen om te zeggen hoe goed de sfeer en hoe lekker het eten was, maar vooral om gulzigmet welgemeende complimenten te gooien over Zaak: De Zutter. Ik kan alle superlatieven niet herhalen, maar geloof mij gerust, wat ze zeiden kwam recht uit hun hart. Kortom komt hun bewondering hierop neer:

 “Ondenkbaar dat jullie, met zo’n beperkte middelen erin slagen een kwalitatief goede film maken,die naar inhoud en originaliteit naast elke (dure) Vlaamse film mag staan. Het moet een immense opdracht geweest zijn om die uitzonderlijke lokaties te vinden die beantwoorden aan de tijdsgeest.  Idem voor de kostuums en specifieke rekwisieten.”

Het respect en verwondering was van hun gezichten af te lezen. Uit onze persoonlijke vriendenkring krijgen wij nu sms-jes en e-mails van zij die de film gaan bekijken zijn. Teveel om op te noemen, maar allemaal zijn ze onder de indruk. De aanpak van het promoteam om de mensen ervan te overtuigen om zoveel mogelijk tickets te bestellen via de website werpt duidelijk zijn vruchtren af.

Geert 

19) We hebben vorige vrijdagnamiddag in Gent enorm genoten van uw schitterende film.

Aan de stilte in de zaal was duidelijk te merken dat iedereen erg geboeid volgde.
Mooie opnames en dialogen en bovendien schitterende acteurs.
We zijn dan ook vast van plan om een tweede keer te gaan kijken.
Alleen jammer dat er bij ons – wij wonen in Zele, halverwege Lokeren en Dendermonde – niet de minste ruchtbaarheid werd gegeven aan “Zaak: De Zutter”.
Noch in de kranten, noch op de regionale zenders. Deze mooie film verdient op dat vlak echt beter.

Nog eens bedankt voor de gezellige uurtjes en tot ziens,

Eric en Katleen

18) Het is wat druk geweest, maar nu toch tijd voor een berichtje. Wij, en ook onze vrienden die mee waren, hebben genoten van de film. Je mag er gerust een vervolg aan maken. Je zou echt niet zeggen dat het budget zo klein was, als je het resultaat bekijkt. Veel ‘niet’BV’s’ acteerden ook op hoog niveau. Nog een dikke proficiat.

Arnold

165. De kaap overschreden!

Niet te geloven! We hebben in Brugge de kaap van 1000 bezoekers overschreden. Er waren op zondag 1292 !!!!! bezoekers voor Zaak: De Zutter enkel en alleen al in Brugge. Dat is bijna de helft van alle bezoekers! Fantastisch! Ook Gent doet het helemaal niet slecht met 226 bezoekers. Daarmee staan we op de 4de plaats.

Jan en ik zaten in de zaal en wat me opviel was de stilte tijdens het laatste kwartier van de vertoning. het was alsof iedereen de adem inhield. Ik vernam van anderen dat dit ook bij hen was opgevallen. 

In Kortrijk gaat het ook in stijgende lijn, ondanks het totale gebrek aan publiciteit. Nu duimen dat we overal een tweede week krijgen. Dan schieten we weer in actie om reclame te maken!!

164. … en verder!

18) Gelukwensen voor uw schitterende film. Mijn familie en ik hebben er erg van genoten. Wat zal je vader trots zijn van deze bekroning van werk. Hopelijk wordt dit een groot succes.

Jan

17) Mag ik jouw en al je medewerkers nog een dikke proficiat wensen. We hebben genoten! Met vriendelijke groeten,

Doreen 

 16) Ben vandaag nog eens naar ‘de’ film gaan kijken met mijn echtgenote Kristien en mijn kinderen (en schoonmoeder). Kristien is donderdag met paar vriendinnen ook geweest: iedereen vindt het een mooie film, chapeau etc.

Ook vandaag heel wat positieve reacties van het publiek opgevangen.
Voorstellingen in 3 zalen en telkens uitverkocht! Dat mag zo nog een tijdig verder lopen hé!
Wanneer volgt de rest van het land?
Nogmaals proficiat.
Koenraad

163. En nog commentaar.

15) Helaas had ik niet eerder tijd, maar ik wil u van harte proficiat wensen met uw film.
Hij is mooi, Ik was samen met vrienden, ook die niets van gans de historie kennen en ze vonden hem allemaal goed.

Alex

14) Na maanden vol ongeduld ben ik eindelijk gaan kijken naar Zaak de Zutter. Fantastisch, je wordt meegezogen in het verhaal. Alles van decor, kledij en attributen was waarheidsgetrouw uit die tijd. Als buitenstaander wordt je zodanig geprikkeld en in het verhaal gezogen dat ook jij op je stoel speurder wordt. Voor een film die niet dezelfde middelen als de grote Vlaamse film geniet, was er ook filmtechnisch niets op aan te merken.
Proficiat aan alle acteurs, figuranten, medewerkers en zeker aan u.
Bedankt om dit intrigerend verhaal tot een Belgische parel te verfilmen en ik hoop dat u ook uw film op DVD uitbrengt.

Met vriendelijke groeten,
Dries

13) Mijn man en ik zijn deze namiddag uw film gaan bekijken. Wij zijn regelmatige cinemagangers en hebben ons lang niet zo geamuseerd als deze namiddag. Daarom kan ik het niet laten om U van harte te feliciteren met uw film: simpelweg prachtig en wat een hoofdrolspeelster!!! En hoe mooi en overzichtelijk het scenario in mekaar zat!!

Welgemeend en dikke, dikke proficiat…

Rudy en Maria

12) Proficiat, een prachtige film. We hebben allemaal genoten van begin tot het einde.

Céline

11) Eén woord: CHAPEAU! Ik zat vanavond in een volle zaal op het puntje van mijn stoel. Liefs en respect, ook naar Jan. Ik heb nu nog meer spijt dat ik niet meedeed.

Mieke

10) Genoten van de film in Brugge. PROFICIAT!

Mia

162. Enkele reacties op onze film!

9) Een dikke proficiat met jullie super film ,ben net gaan kijken met mijn vrouw en schoonouders en we vonden het allemaal de max!!!!!

Proficiat. Nb misschien een beetje meer reclame voor maken want het is écht wel de moeite zulle. Met vriendelijke groeten,

Philip

8) Wij zijn vandaag naar de film geweest , ne dikke proficiat het is prachtig 

mvg Carine en Luc

 

7) Gisteren zijn m’n partner en ik nog eens gaan kijken naar de film in Kinepolis Brugge; die van 17u00, omdat de avondvoorstellingen weer zo goed als eivol zaten.

De stilte in de zaal is iets wat je bijblijft… alsof mensen hun adem zoveel mogelijk inhielden. Met rumoer op het laatst wanneer we zien wie de dodelijke slag toebrengt…

De mensen die niet vertrouwd zijn met het verhaal of de boeken toonden zo hun verrassing… en dat is een ‘Midsomer Murder’ effect !

Marcel

6) We zijn gisteren in Kinepolis Brugge naar de film gaan kijken. Je mag terecht fier zijn op de film, ronduit schitterend, zeker voor mensen die het verhaal kennen, het moet een gigantische uitdaging geweest zijn om al die gebeurtenissen in een 2 uur durende film te krijgen.

Sommige acteurs waren ook echt een gelijkenis van de echte personen, ik denk hierbij aan de veldwachter en Torre.
En die locaties dan, waar was dat allemaal….
Eén van de betere Vlaamse film die ik de laatste tijd gezien heb.( leve taxshelter…)
Vriendelijke groeten en tot morgen.
Bernard 

 

5) Mijn eerste reactie is: De film is indrukwekkend … én … ik vind de muziek er uitstekend bij passen, geeft echt een toegevoegde waarde aan het geheel. De acteurs met de belangrijke rollen waren allemaal schitterend, zeer geloofwaardig.  Voor de rest ben ik blij dat ik morgen nog eens kan gaan kijken en ik overweeg zelfs om nog een derde keer te gaan, kwestie van alles tot in de details te begrijpen.

Het einde was … verrassend. Achter jouw monologen gehoord te hebben. Maar zoals ik al vermoedde (en Jan heeft dat bevestigd) ben je tot het nieuwe inzicht gekomen door het inkijken van de gerechtelijke dossiers. Ik vond het dus ook echt spannend.

Ook de flashbacks vond ik goed … en ondanks het feit dat je die niet in het zwart-wit of wat dan ook hebt gezet heb ik zelfs altijd gesnapt dat het nu een flashback was.

Anja

4) Ik was gisteren in Kinepolis te Brugge om jouw film te bekijken.

Had de datum al maanden terug in onze agenda genoteerd.
Schitterend nooit gedacht en gebracht op een volkse manier zonder franjes.
Wat opviel was de aandacht en stilte in de zaal gedurende 2 u fantastisch
en gefeliciteerd met het resultaat.
 Sylvain

 

3) Gisterenavond hebben we een zeer mooie film gezien. Ik was echt verrast. Filmisch, verhalend en qua montage en locaties top. Zowel de camera als de acteurs vertelden het verhaal. De 2 uren vlogen om en de film eindigde abrupt met de droge melding van de veroordeling. Een beetje zoals het  manuscript van De Voorstad groeit door Jeanneke Boon met de woorden “enzovoort enzovoort” werd beëindigd, een koordeke er rond en ingezonden voor de LJ Krynprijs. Iedereen in de zaal leek toch wel enthousiast. 

Proficiat en met vriendelijke groet,

Willy en Karine 

2) Nogmaals dank voor de uitnodiging en voor de film waar ik eerlijk van genoten heb. Langs deze weg  nogmaals mijn felicitaties voor jouw ‘levenswerk’. Ondertussen gaan we verder met de promo:

Hartelijke groeten

Bert

1) Gisterenavond in Brugge gaan kijken naar De Zaak De Zutter.

Prachtig gedraaid. Van de eerste seconde tot de laatste seconde met volle aandacht gekeken. De 124 minuten waren zo om.
Gefeliciteerd met het resultaat. 
Het heeft waarschijnlijk veel bloed ,zweet en tranen gekost maar het mag gezien worden.
De zaal 5 zat zo goed als vol.
Groetejs 

Jean -Marie 

161. En dat zei Jan Verheyen!!

Dit komt uit HLN van vandaag!

Jan Verheyen: “Zou geen film meer kunnen maken met 300.000 euro”

Regisseur Jan Verheyen uit Ruddervoorde is geïntrigeerd door het project. “300.000 euro is minder dan een tiende van het budget van de films over De Kampioenen, Dossier K en Zot van A. De grotere Vlaamse prent kost al snel 3 à 4 miljoen euro. Ik vind het enorm straf wat ze hier hebben klaargespeeld”, aldus Verheyen.

“Helemaal uitzonderlijk is het project niet want de afgelopen jaren zijn er nog zo’n initiatieven geweest in de Vlaamse filmwereld”, licht Verheyen toe. “Die markt is al zeer lokaal, maar sommige films worden nog meer regionaal gemaakt, zoals Schellebelle 1919 en De Maagd van Gent.”

“Deze film over de Moorden van Beernem is echt een ‘work of love’ met heel veel vrijwilligers. Je mag niet vergeten dat authenticiteit van zo’n historisch moordverhaal bepaald wordt door de juiste kostuums en rekwisieten. De producer heeft me een jaar of vier geleden zelf gecontacteerd over het project en toen was ik aan de sceptische kant. Maar ik ben een rotverwend nest en zou geen film meer kunnen maken met 300.000 euro. Ik vind het enorm straf wat ze hier heeft klaargespeeld en ben heel benieuwd om het resultaat te zien.” (KPK)