96. Tentoonstelling filmproject.

Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen van onze tentoonstelling. De subgroepen zetten zich enorm in en ik bewonder het enthousiasme en de bereidwilligheid van iedereen. Hartelijke dank aan alle medewerkers. Het wordt echt goed en hopelijk mogen we heel veel volk verwelkomen. Hieronder vind je de uitnodiging. Van harte welkom! 

95. Victor De Lille!

Dit kan ik jullie sterk aanbevelen: een wandeling doorheen het Maldegem van Victor De Lille, de man die ‘Zaak: De Zutter’ aan het rollen bracht.
Alle info via:  www.plattelandscentrum.be

 

94. De Maagd van Gent!

Ga dat zien, ga dat zien …!

Aan allen die van film houden, reserveer snel een ticket in Kinepolis Gent voor de low-budgetfilm ‘De Maagd van Gent’. Na ‘Schellebelle 1919’ is dit de tweede low-budgetfilm waar ik naar opkijk. Nicolaas Rahoens en zijn ploeg mogen een pluim op hun hoed steken. Wat zij met belachelijk weinig geld verwezenlijkt hebben, moet bij iedereen bewondering opwekken. Als je over miljoenen euro’s beschikt, is het immers gemakkelijk(er) een film in elkaar te boksen. Met allerlei technische hulpmiddelen kan je immers heel wat aan het beeld sleutelen en o.a. kleur en decors aanpassen, prachtige luchtfotografie inlassen, enz… Dat is echter allemaal ondergeschikt aan een goed scenario, het acteerniveau van de acteurs en de creativiteit van de technische ploeg. Vooral aan die twee laatste normen voldoet ‘De Maagd van Gent’ zeker. Ik hoop van harte dat de film veel succes kent!

 

91. Eerste samenkomst.

Vorige zondag nodigden we een grote groep van de geselecteerde acteurs en actrices uit. Ze kwamen met 46 afgezakt naar het ‘Patershof’ in Beernem, waar we zoals steeds gratis en gastvrij werden onthaald. Ignace bood zijn onmisbare hulp aan en leidde ons letterlijk en figuurlijk via de juiste baan naar ons doel: een vlotte samenwerking met de hele ploeg. Cathy stond klaar om iedereen te verwelkomen, Karla en Tony gaven uitleg bij de toegekende rollen en ikzelf probeerde zo correct mogelijk een stand van zaken te geven. De fotografen Jan en Sylveer legden ondertussen alles en iedereen op beeld vast in een tijdelijk geïnstalleerde fotostudio. Amateurs en profs bleken het goed met elkaar te kunnen vinden en in het restaurant kon iedereen nakaarten bij een glas. De kelners van dienst waren Gab en Jan. Echt, het was heel tof! Dat bewijzen onderstaande reacties die ik al ‘s anderendaags kreeg:

“Dag Katrien

Ik weet wel dat het niet hoeft, maar ik wil toch nog eens jou en jouw team van harte bedanken voor alles wat je tot nu toe realiseerde voor de film. Het kan niet anders of zo’n enthousiasme moet resulteren in een prachtfilm. Ik voel me dan ook héél vereerd dat ik daar deel mag van uitmaken. Deze namiddag gaf jouw uitleg zo’n voldoening omdat het perfect de waarden verwoordde waar ik helemaal achter sta. Reken maar dat ik volop mijn best zal doen om mijn steentje bij te dragen aan het geheel. Ik ben echt waar superblij met de rol die ik mag vertolken. Vele groetjes en tot gauw.

Jürgen”

“Dag Katrien, 
Tof he , denk dat dit nog wel meermaals gaat gebeuren!”

Sylveer, één van de fotografen.

“Hallo iedereen. 

Vandaag was het een leuke dag. we hebben een grote hoop rollen uitgedeeld en slechts een enkeling was iets minder enthousiast. ja inderdaad bijna iedereen ging enthousiast naar buiten…we zagen de rol in hun ogen. 
anderen zijn zo goed gecast dat ze echt typisch hun personage zijn. 
katrien heeft het weer mooi ingeleid en uitgelegd. 
er was trouwens een goeie ambiance achteraf bij de leden. 
kortom een leuke dag…benieuwd naar de foto s. 
voila wou dit moment met iedereen delen. 
groetjes Tony”
Tony is een lid van de vzw ‘Kwestigen Nacht’

 

Misschien had een aantal acteurs op een iets grotere rol gehoopt, maar de stralende ogen van de meeste aanwezigen overtuigden me dat ‘meedoen’ voor iedereen het belangrijkste was!  De nieuwsgierigheid naar de hoofdrolspeelster en andere belangrijke rollen hebben we bewust niet bevredigd. Op 23 mei openen we immers onze tentoonstelling over het filmproject en daar stellen we de cast aan de pers voor. Deze week ontvang ik trouwens de vertolkers van grote rollen en ja, daar zitten Beernemnaars tussen. Nog even geduld tot 23 mei. De tentoonstelling loopt tot begin juni. Later meer daarover.