60. Steunfonds.

Gisteren heb ik van een heel lieve dame onze eerste en spontane sponsoring van 10 euro gekregen! We zaten na de voorstelling van ‘Aanvallen’ wat na te praten en ons filmproject kwam ter sprake. De dame was heel enthousiast en gaf me daarop dat geld. Het hele gezelschap reageerde trouwens super sympathiek en ik vermoed dat er vanuit die hoek misschien nog wel iets zal binnenwaaien! Hopelijk lukt het, zoals Victor De Lille in het verleden deed, om de mensen warm te maken voor het steunfonds. Over het wat en hoe van dat steunfonds hoor je later meer. Bedankt, lieve dame!

59. Aquarel!

Wat een fantastische mensen zitten er in de vzw. Iedereen werkt op zijn of haar manier hard mee en zo worden kleine en grote problemen met algemeen enthousiasme weggewerkt. Zit ik even in de put, sleuren zij er me stante pede weer uit. Dat voelt ontzettend goed en het was niet anders gisterenavond.
We vergaderden met de werkgroep ‘avondmarkt’. De sfeer zat er onmiddellijk in door het gastvrije onthaal van Gab. We overliepen de stand van zaken en bespraken de meest dringende problemen.
De avondmarkt van 20 september in Beernem wordt immers ons eerste openbaar optreden. Het is de start van de reclamecampagne en moest dus grondig voorbereid worden.
Over de locatie moesten we ons geen zorgen maken, die lag al vast, maar hoe zouden we onze stand inrichten, welke drank zouden we serveren, hoe het volk lokken, enz…
Terloops hadden we de vorige keer gesproken over een affiche als eye-catcher, maar echt concreet was dat idee niet uitgewerkt. Gab zou een ontwerpje maken!
Toen we bijna klaar waren met vergaderen, kwam de affiche opnieuw ter sprake en polsten we bij Gab of hij iets op papier had gezet?
Dat ‘iets’ bleek niet minder dan een heuse aquarel te zijn, ingekaderd en al.
De verrassing was zo compleet dat de monden openvielen.
Het is een fantastisch en aangrijpend werk geworden. Visueel is het heel sterk. Het zuigt de aandacht naar zich. Bovendien verwijst het naar alle belangrijke elementen uit het verhaal.
Ik popel om het aan iedereen te tonen, maar dan is de verrassing weg. Geduld dus!
Gab, dankjewel, dankjewel!

58. Politiek!

Vroeger heb ik nog heel even overwogen in de politiek te stappen. Wat ben ik blij dat ik het niet deed! Dat is echt niets voor mij, weet ik nu, ik heb daar geen geduld voor! Ik verzamel informatie, vraag raad aan een paar mensen die ik vertrouw, weeg voor- en nadelen af, twijfel soms, maar één keer de beslissing is gevallen, handel ik ernaar!
Politici verzamelen informatie, gaan samenzitten, bespreken voor- en nadelen, twijfelen, vragen nieuwe informatie op, gaan samenzitten, bespreken voor-en nadelen, twijfelen, vragen nieuwe informatie op …
Natuurlijk begrijp ik dat zij rekening moeten houden met alle inwoners en dat er negatieve kritiek kan komen op een beslissing, maar op die manier gebeurt er niets en daarmee is niemand gebaat!
Momenteel weet ik dat de gemeente Beernem ons filmproject genegen is en ons zal steunen, maar ik weet niet in welke mate en dat zorgt voor vertraging. Zo willen we zoveel mogelijk de Beernemse bedrijven betrekken bij het project. Die bedrijven zijn echter niet altijd de ‘goedkoopste’. Wanneer het gemeentebestuur onze werking financieel steunt, kan dat verschil worden opgevangen. Zo zag en ziet ‘Kwestigen Nacht’ de samenwerking met de gemeente Beernem. Maar na mijn gesprek van maandag met het bestuur weet ik officieel nog steeds niet of er financieel gesteund wordt en hoe groot het bedrag zal zijn.
Maar de tijd dringt: we moeten beslissen welke drukker we kiezen voor onze reclamecampagne. Ik heb verscheidene offertes binnen en afhankelijk van de subsidies zullen we onze keuze bepalen, maar dat lukt momenteel niet omdat het schepencollege eerst opnieuw moet onderhandelen vooraleer het budget bekend te maken, waarna ze misschien nieuwe informatie zullen opvragen, weer gaan samenzitten … grijs haar krijg ik daarvan. Ik wil niet wachten, maar werken!