101. En daar is de volgende …

De decorbouwers zullen volgende week starten met de bouw van de studiolocaties. Een hele uitdaging, maar die mensen zien dat helemaal zitten. Ikzelf zou niet weten waar te beginnen, bovendien heb ik twee linkerhanden. Gelukkig is er een goed plan, dank je Gab, neemt John het initiatief, merci John, en zijn de anderen mannen én die ene vrouw, mensen met gouden handen en creatieve geesten. Ze vinden gewoon voor elk probleem een oplossing. Ik heb alle vertrouwen in het resultaat.

Trouwens, zoals eerder geschreven kregen we het hout gratis. (Dank u wel, milde sponsor!). Maar daar stopt het niet. Vanmorgen opende ik mijn mail en wat las ik? Paul, één van de decorbouwers, heeft voor gratis ramen gezorgd! Dat is toch magnifiek! En zo gaat dat maar door. Ons project wordt ondertussen al door heel veel mensen gesteund. (maar er kunnen er nog altijd bij ;-)) Dat bevestigt wat Johan Heldenbergh vorig jaar op de eerste info-avond aan alle aanwezigen vertelde: “Het tofste aan ‘Schellebelle 1919’ was de inzet van en de warme band tussen alle medewerkers.” Wel, dat kan ik voor de volle 100% bevestigen. Ik heb er plots een grote familie bij. Het is warm rond mijn hart.

100. Sorry!

Deze honderdste aflevering begin ik best met excuses! Amaai. Ik heb mijn blog meer dan een maand links laten liggen, terwijl er toch heel wat nieuws is. Zoveel nieuws dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen. Wellicht met mijn dank uit te spreken aan het adres van de ambassadeurs, de subgroepen kostumering, decorbouw, dramaturgie, figuratie en fotografie, die zo keihard werken … de lieve sponsors: Bockaert Thienpont van Aalter – De Zande in Ruiselede, de Kerkfabriek van Beernem en vooral het Brugse Ommeland! De voorbije weken is er vergaderd en gelobbyd en dat zette vele zoden aan de dijk. Nu kunnen we bouwen aan de studioruimtes en is onze bankrekening iets beter gespekt.

Maar we zijn er nog niet! Verre van zelfs. Het echte werk begint pas. Ik kan enkel hopen dat deze positieve trend zich doorzet. Aan het enthousiasme zal het niet liggen. Elke dag opnieuw ben ik verrast door alle blijken van sympathie en de vele hulp die geboden wordt. Nogmaals dank.