120. De sinten zijn vrijgevig!

Hartelijke dank aan allen die ons steunfonds al ‘spekten’. Dat doet veel deugd! Ik probeer het geld zo goed mogelijk te bestieren om niemand te koeioneren! Hopelijk volgen er nog vele milde schenkers, zodat het kalf niet verdronken is voor de (geld)put gedempt is 😉

Een meespelende achternicht van Hector De Zutter bij ‘onze Gusten’ De Zutter!

Warme groeten en bijna drieduizend maal dank!

105. Polo’s en steunfonds.

We hebben de kaap van de eerste duizend euro overschreden! Jochei! Dankjewel aan alle lieve sponsors, klein en groot! Dankjewel.

Ook de sponsoring in natura blijft mij steeds weer verrassen. Gisteren kregen we  voor de medewerkers aan ‘Zaak: De Zutter’ 40 polo’s met gratis opdruk cadeau! Dat is toch fantastisch? Dankjewel Belle Screen!

Het maandelijks artikel in ‘Vrije Tijd’ is ook steeds een hart onder de riem. Dankjewel Eric en Roland.

En dan is er de man- en vrouwkracht van al die vrijwillige medewerkers. Dat is niet in geld uit te drukken. Dat geeft zo’n warm gevoel. We lijken één grote familie. De ambiance is groot. Het is een plezier om iedereen aan de slag te zien en de grappen vliegen heen en weer.

En dan was er gisteren nog zo’n ontroerend moment. Annemie, één van de medewerksters, heeft een kleine zwaluw van de dood gered en voedert die heel gewetensvol. Ze brengt dat beestje mee in zijn gewatteerd kooitje en dan staan die stoere mannen vertederd naar dat kleine vogeltje te kijken 😉 Echt wel grappig. Een lieve knuffel aan allen.

 

71. Crowdfunding.

Samen met Bea en Cathy volgde ik een workshop ‘crowdfunding’ in Gent. We vonden het alle drie heel erg de moeite. Een advocaat schetste het wettelijke kader waarin alles moet gebeuren en wees op enkele juridische angeltjes. Veel hangt af van een correcte communicatie. Je moet klare wijn schenken tegenover de eventuele sponsors: krijgen ze iets in de plaats, of niet? Krijgen ze eventueel hun geld terug (al dan niet met rente), of niet. Gaat een deel van het opgehaalde geld naar een goed doel, of niet, enz… 

Heel nuttig waren de voorbeelden die aan bod kwamen. Een Vlaams productiehuis haalde 34.000 euro in een paar weken op, een Spaanse groep studenten startten na hun studies onmiddellijk met het verzamelen van geld voor een langspeelfilm waarvan ze enkel nog maar het concept hadden, verder niets! Het project begon heel moeizaam en duurde vijf jaar, maar verwierf uiteindelijk nationale belangstelling en haalde een half miljoen(!) euro op. De film is ondertussen uit en is gratis te bekijken op het web. Hij heet ‘De Kosmonaut’.

Ons besluit: met ‘Zaak: De Zutter’ moeten we ergens tussen die twee bedragen eindigen 😉 Ons ‘Steunfonds’ kende immers al een voorgeschiedenis dankzij Victor De Lille! We plannen een hele campagne. Later hoor je meer.


60. Steunfonds.

Gisteren heb ik van een heel lieve dame onze eerste en spontane sponsoring van 10 euro gekregen! We zaten na de voorstelling van ‘Aanvallen’ wat na te praten en ons filmproject kwam ter sprake. De dame was heel enthousiast en gaf me daarop dat geld. Het hele gezelschap reageerde trouwens super sympathiek en ik vermoed dat er vanuit die hoek misschien nog wel iets zal binnenwaaien! Hopelijk lukt het, zoals Victor De Lille in het verleden deed, om de mensen warm te maken voor het steunfonds. Over het wat en hoe van dat steunfonds hoor je later meer. Bedankt, lieve dame!