52. Een oude ford-T en andere geschenken.

Dat we goed bezig zijn, merk ik aan de spontane sollicitaties die binnenkomen. Zowel acteurs en actrices, cameralui en andere mogelijke medewerkers bieden zich aan. Zo is er al een lange lijst met namen voor de audities én een andere met namen van mensen die we op de generiek zullen vermelden als dank voor de sponsoring. Zoals de man die me spontaan belde met het ongelooflijke nieuws dat ik zijn auto, een t-ford van 1915 gratis mag gebruiken. Wat een geschenk is dat! Deze zomer kan ik al een proefrit door Beernem maken. Ik zie er al naar uit 😉
En dan is er kans dat we een eigen bier kunnen lanceren, nog zo’n fantastisch nieuws.
Minder aangenaam, maar wel noodzakelijk is het vele werk aan de subsidiedossiers. Vandaag heb ik een eerste uit een reeks ingediend. Ik heb er hard aan gewerkt en hopelijk vinden ze mijn dossier bij de gemeente Beernem voldoende belangrijk om ook financieel te steunen.
Wie echter de pers een beetje volgt, merkt dat er echt wel over gepraat wordt en dat mensen geïnteresseerd zijn. Vandaag nog kreeg ik een aanvraag voor een reeks voordrachten in samenwerking met ‘Ginter’, het intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen een reeks gemeenten van Gistel tot Torhout! Dus ook tot daar is het al doorgedrongen dank zij de interviews in de kranten en via de regionale tv. Dank daarvoor!

51. Kwestigen Nacht!

We zijn hot, hot, hot! De grote belangstelling voor die andere actuele moord, zorgt ervoor dat plotseling de media interesse heeft in ons filmproject. Vandaag mocht ik een interview weggeven voor AVS en maandag komt een journalist van ‘Het Nieuwsblad’ bij me op bezoek! Hoe een balletje kan rollen, nietwaar?
Maar los van alle aandacht gebeurt er nog heel veel. De leden van de kernploeg zullen samen een VZW oprichten, zodanig dat iedereen verzekerd kan worden. Iedereen werkt gratis mee wat fantastisch is, maar het beperken van de (financiële) risico’s is het minste wat ik kan doen, vandaar de VZW. Het lovende voor mij is de keuze van de naam: ‘Kwestigen Nacht!’ Het is tevens de ondertitel van mijn boek. Dat streelt uiteraard mijn ijdelheid, maar dekt ook de lading en zorgt voor een zekere nieuwsgierigheid.
Zondag is het (ontbijt)vergadering met de huisstijlgroep. Met zes gaan we zoeken naar de vaste visuele herkenbaarheid van ons filmproject. Kleur en vormgeving zijn daarbij super belangrijk, alsook de consequente manier om dit in in alles door te trekken. Wie vanavond kijkt naar AVS kan al iets ontdekken over de kleuren 😉
Ondanks mijn grieperig gevoel heb ik deze week hard gewerkt en een dossier voor het gemeentebestuur opgemaakt. Nu nog een eerste begroting uitwerken en het kan ingediend worden. Op hoop van zege!
Geniet van het weekend.

50. Versnelling!

Wat een week! Alles lukte! Die verkiezing tot ‘Krak van Beernem’ heeft een en ander in beweging gebracht. Zo had ik dit weekend een artikel in het ‘Laatste Nieuws’, staat een tweede artikel op stapel, kreeg ik een gesprek met de burgemeester die positief reageerde op mijn vragen, mailen mij spontaan Beernemse mensen die willen meewerken aan ons filmproject en heb ik een sponsor gevonden voor de meubels!
Ook de boekenverkoop gaat in stijgende lijn en nieuwe aanvragen voor voordrachten en fietstochten lopen binnen. Volgende donderdag is er opnieuw vergadering met de kernploeg. De agenda is overvol, maar dat werkt juist heel productief.
Het belangrijkste nieuws is echter dat ik waarschijnlijk mijn crew heb! Nog even geduld. Ik durf maar bevestigen wanneer het scenario ook door de regisseur is goedgekeurd en de contracten getekend zijn.