De film: voorstelling van het project!

‘Zaak: De Zutter’

… gaat over één van de moorden van Beernem en is een filmproject gepromoot en ondersteund door vzw ‘Kwestigen Nacht’.

 vzw ‘Kwestigen Nacht’ wil het verhaal over de moord op Hector De Zutter waarheidsgetrouw in beeld brengen. De film wordt gedeeltelijk gedraaid in  en met de steun van het  “Brugse Ommeland – Landschapspark Bulskampveld” (zie ook hier )

Met deze film willen we enerzijds alle vroegere vooroordelen en misverstanden over die moordzaak uit de weg ruimen en anderzijds aantonen wat zo’n misdrijf teweegbrengt in de families van het slachtoffer én de dader(s). Het onderwerp blijft immers actueel. De emoties en handelingen van alle betrokkenen waren toen niet anders dan in hedendaagse moordonderzoeken. Onze kranten staan vol met verslagen over misdrijven en assisenzaken. ‘Zaak: De Zutter’ was daarin de koploper. Een nooit gekende media-aandacht zorgde voor bekendheid tot ver buiten de landsgrenzen. Conflicten tussen magistraten onderling en met de parketten-generaal doken toen ook al op. Nu verloopt het jammer genoeg nog zo. Misschien kan de film ‘Zaak: De Zutter’ daarin verandering brengen?

Door alle inwoners alsook het gemeentebestuur te betrekken bij het project wil vzw ‘Kwestigen Nacht’ het samenhorigheidsgevoel in Beernem versterken.

We doen daarom een beroep op u! 

vzw ‘Kwestigen Nacht’ is een ploeg van 16 mensen met ongelooflijk veel zin om dit project tot een goed einde te brengen. Hopelijk kunnen we u overtuigen om mee te doen! Daarom nodigen we u graag uit op de voorstelling van ons project!

 • Wanneer? Zaterdag 28 september 2013 om 19.00u stipt!
 • Wie? Iedereen
 • Waar? Feestzaal Sint-Amandus – Reigerlostraat  10 – 8730 Beernem
 • Hoe? Reserveer nu je zitje via info@zaakdezutter.be of tel.: 09/3720588
 • Organisatie? vzw ‘Kwestigen Nacht’

22 thoughts on “De film: voorstelling van het project!”

 1. Graag een 2 tal zitjes voor het filmproject ‘Zaak: De Zutter’ de startavond op 28 september om 19u.
  Dank u
  P.S. Worden wij ook verwittigd voor een bevestiging?
  Groeten

 2. Dag Katrien,

  Graag 2 zitjes voor 28 september 2013
  mvg,
  Roland vrije tijd Beernem

 3. met intresse en als Beernemnaar kijk ik uit naar het filmproject..messchien kan ik een steentje bijdragen?
  zou u 2 plaatsen kunnen behouden ?
  vriendelijke groeten
  Monique

 4. Als ‘aangespoelde’ woonde ik een tijd in Beernem o.a. in de ‘Pissepadder’, Bulskampveld 11, een boerderij van graaf Lippens. We hoorden toen nog over de beruchte ‘Moorden van Beernem’, alsof het nog heet van de naald was. Wijlen dhr. Ryserhove heeft ons met verve van zijn gedreven voordracht doen genieten en verduidelijkte dat de heersende klasse over voldoende tentakels beschikte (en nog bechikt) om jarenlang de bevolking met de hun eigen minachting te bejegenen om hun misdaden in de doofpot te steken. Trouwens, is ‘de bende van Nijvel’ niet insgelijks ? Het is een goede zaak dat menig burger die dekseltjes weer opheft. Wij willen alvast 4 zitjes reserveren. Ik wens jullie een massale opkomst.

 5. Beste,
  graag had ik 2 zitjes gereserveerd voor de startavond inzake het filmproject ‘Zaak De Zutter’, op 28 september aanstaande. We kijken er al naar uit! Is het mogelijk iets te laten weten als bevestiging van onze reservatie? Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort!

  Mvg,
  Katrien

  1. Dag mevrouw Chevalier,
   Mijn excuses voor deze late reactie, maar de zitjes staan op uw naam genoteerd. Begin september krijgt u de officiële uitnodiging. Alvast bedankt en tot dan!
   Groetjes,
   Katrien

 6. Geachte,
  ik had graag nog een zitje gereserveerd. De andere 2 plaatsen zijn door u al bevestigd.
  Stuurt u mij nog de bevestiging voor deze extra plaats.
  Alvast bedankt

  Ludwine Vermeire

 7. Beste Katrien,
  Via mijn lievelingswinkel REYGERLO te Beernem, één van jullie filmlocaties kreeg ik een uitnodigingskaart! Graag had ik twee zitjes voor jullie filmavond.
  Graag wens ik je en jullie ploeg véél succes toe… Graag tot dan, Nadine

 8. Hallo Katrien, kan je voor mij ook een stoeltje vrijhouden ? Hartelijk dank en hopelijk tot dan.
  PASCAL

 9. Beste, ik heb vorige maand reeds telefonisch gereserveerd voor 2 plaatsen. Kan u dit bevestigen? Alvast bedankt!

  1. Hallo,

   Ja hoor, de twee plaatsen staan genoteerd! De officiële uitnodiging volgt via mail halfweg september. Alvast bedankt voor de interesse. Vriendelijke groeten,

   Katrien

 10. Zou het mogelijk zijn om nog een plaats te reserveren voor de voorstelling van de film op 28 september? Ik heb reeds 3 plaatsen gereserveerd onder mijn naam.
  Dank u

 11. Hallo Katrien,
  Zou het nog mogelijk zijn 2 zitjes te reserveren voor de voorstelling van 28 september, aub? Mijn dochter (Alexandra Chardon) heeft al een bericht geschreven maar ze heeft geen antwoord gekregen 🙁
  Met vriendelijke groeten,
  Valérie

 12. beste,

  zou het nog mogelijk zijn om één plaatsje vrij te houden op 28 september voor de startavond van “zaak : De Zutter” aub,

  is het mogelijk om dit nog te bevestigen indien dit nog lukt,

  mvg,

  Tony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *