151: Hiep hiep hoera…. onze baby is geboren!!!!!!

Dames en heren met de krop in de keel meld ik jullie de geboorte van ‘Zaak: De Zutter’, deze middag om 12. 46. Mijn kind is er! Het is een heel flinke baby van ruim 125 minuten geworden. De verloskundige van dienst, zijnde mijn allerliefste Jan, heeft werkelijk een huzarenstuk geleverd. De navelstreng waarmee we nog verbonden waren, heeft hij met gevaar voor de baby met de meest professionele en liefdevolle handen doorgeknipt. Ik heb tranen met tuiten geweend, want het was een moeilijke zwangerschap en een loodzware bevalling – dat is zo bij een eerste kind – maar de weeën zijn al vergeten nu ik eindelijk ten volle kan genieten van onze prachtige ‘Zaak: De Zutter’. Nu moet de moederkoek en andere ballast nog verwijderd worden, het bloed weggeveegd, zodat het kind een mooi kleurtje krijgt en dan geven we nog een klop op het rugje, zodat ook zijn longen zich goed kunnen vullen en hij zijn eerste gekrijs kan laten horen.

Aan alle peters en meters die ons hebben bijgestaan (en dat zijn er heel veel) een zeer hartelijke dank! 

150. We hebben 100 minuten film!

Mensen, mensen, wat wordt het spannend! Deel drie heeft een enorm tempo. Er gebeurt zoveel: intriges die uitkomen, geheimen uit het verleden die naar boven komen, vechtpartijen, de bedevaart … en de apotheose!

Wat nu echt wel opvalt en wat ik hier eens duidelijk wil verklaren: Katrijn Govaert is een schitterende Julienne De Zutter! Van bij de eerste beelden kan je als kijker genieten van haar expressief gezicht, die lange blonde haren en de vitaliteit van haar uitstraling. Katrijn is een knappe vrouw, zeker weten, maar zo zijn er meer. Hoe Katrijn echter de figuur van Julienne De Zutter neerzet, heeft niets met haar uiterlijk te maken, maar alles met de intensiteit van het echt ‘beleven’ van die rol. Er zit een heel mooie evolutie in haar vertolking. Ik heb al menig traantje gelaten en ook wel gelachen als ze als een echte furie te keer gaat! Zoals je hieronder kan zien…

still uit ‘Zaak: De Zutter’