32. Gommen!

Vorige zaterdag heb ik met de regisseur de structuur van de film uitgetekend. Het probleem dat wij daarbij ondervonden, was een teveel aan vertelstof. De meeste scenaristen moeten zoeken naar ankerpunten, plotwendingen, verhaallijnen, interessante personages … waaraan ze alles kunnen vasthaken, wij moeten voortdurend schrappen. ‘Zaak De Zutter’ kan een serie van tien uur vullen en wij gaan dat samenvatten in één langspeelfilm! Een gom is momenteel het gereedschap waarmee ik het vaakst werk.

Na vijf uur wikken, wegen, plannen … zonder adempauze was mijn geest murw. Geen enkel sprankelend idee kwam nog opzetten, maar ik was zo voldaan!

Af en toe moet ik me in de arm knijpen en zeggen: dit is echt! Je werkt aan je film, het project krijgt vorm. De reacties van de mensen zijn ook zo super tof. Mijn beste vriendin heeft me misschien een sponsor aan de hand gedaan, vier beroepsactrices toonden al hun interesse, andere medewerkers duiken op en alles wordt enthousiast doorverteld. Zo groeit mijn netwerk langzaam aan. Wees welkom in de club!