94. De Maagd van Gent!

Ga dat zien, ga dat zien …!

Aan allen die van film houden, reserveer snel een ticket in Kinepolis Gent voor de low-budgetfilm ‘De Maagd van Gent’. Na ‘Schellebelle 1919’ is dit de tweede low-budgetfilm waar ik naar opkijk. Nicolaas Rahoens en zijn ploeg mogen een pluim op hun hoed steken. Wat zij met belachelijk weinig geld verwezenlijkt hebben, moet bij iedereen bewondering opwekken. Als je over miljoenen euro’s beschikt, is het immers gemakkelijk(er) een film in elkaar te boksen. Met allerlei technische hulpmiddelen kan je immers heel wat aan het beeld sleutelen en o.a. kleur en decors aanpassen, prachtige luchtfotografie inlassen, enz… Dat is echter allemaal ondergeschikt aan een goed scenario, het acteerniveau van de acteurs en de creativiteit van de technische ploeg. Vooral aan die twee laatste normen voldoet ‘De Maagd van Gent’ zeker. Ik hoop van harte dat de film veel succes kent!