70. Wat een opkomst!

Gisteren (oeps, het is al na middernacht) nee, eergisteren was ik uitgenodigd in de bib van Kortemark om over ‘de moorden’ te spreken. Toen ik mooi op tijd aankwam, bleek de bib dicht. Wel zag ik veel licht in het gebouw ernaast: een oude kerk heringericht als cultureel centrum. Tot mijn aangename verrassing was de opkomst te groot voor de bib en dus was men uitgeweken naar ‘De Beuk’! Een schitterende locatie, sympathieke organisatoren en een meer dan hulpvaardige technicus! De zestig aanwezigen luisterden geboeid, de sfeer was optimaal en het glas wijn smaakte. Ik zweefde naar huis, dik tevreden over mezelf .
Vanavond (gisterenavond!) werd ik verwacht in Zwevezele. De bibliothecaris had CC De Wissel ingeschakeld, want er werden honderd tachtig mensen verwacht! Waw! Ook het Davidsfonds hielp mee, waardoor alles van een leien dak liep. Iedereen was even enthousiast en behulpzaam. Zoals de vorige avond hielp de technicus van dienst met de installatie van de beamer en laptop, werd ik voorzien van drank en had ik een aangename babbel met de organisatoren. Ik voelde me echt welkom en gewaardeerd.

Het feit dat we een film over ‘Zaak: De Zutter’ maken, raakt blijkbaar algemeen bekend in de streek! Mijn voordrachten lokken meer mensen, die blijken enthousiast, waardoor ik nog beter mijn best doe … en daardoor wordt iedereen aangestoken om mee te werken. Dat voelt zo goed!!! Aan iedereen die erbij was: bedankt voor de twee prachtige avonden!

2 thoughts on “70. Wat een opkomst!”

 1. Het was een groot genoegen om er bij te kunnen zijn in Kortemark.
  Het was een boeiende avond.
  Zelden heb ik mensen zo stil weten zijn bij een lezing, voordracht, verhaal.
  Het is een aanrader !!
  Nog veel succes !!
  Van harte,
  Marijke Depestel, Kortemark.

 2. waren ook bij die honderd tachtig in zwevezele in de muisstille zaal ‘de wissel’. véééle jaren geleden hadden we het geluk om een paar keer uw vader zaliger te mogen aanhoren bij een telkens bijzonder even aandachtig publiek.
  de drie boeken, die thans niet meer in hun oorspronkelijke vorm verkrijgbaar zijn, hebben we destijds minitieus gelezen en herlezen en staan nog steeds in onze boekenkast.
  we wensen u nog veel succes met de voortzetting van het werk van uw vader.

Comments are closed.