48 Studio gezocht!

Terwijl ik verder werk aan mijn scenario, ontdek ik dat er ook decors moeten gebouwd worden in een studio. Dus ben ik op zoek naar een lege ruimte: een loods, garage, schuur, zaal, hangar … die iemand (gratis) ter beschikking wilt stellen in 2014.
De decorstukken moeten daar kunnen gebouwd worden, blijven staan en op dezelfde locatie moeten we ook kunnen filmen.
Nee, hoor, ik vraag niet veel! Tenzij nog één klein bijkomend ietsiepietsie: het zou ergens tussen Brugge en Gent moeten zijn, om niet te zeggen rond Beernem. Moeilijk ben ik niet, ik besef dat helemaal 😉 Maar soms zijn de wonderen de wereld nog niet uit en in deze kerstdagen wil iemand misschien een goede daad verrichten???
Prettige feestdagen en alvast een fantastisch 2013 gewenst!

47. We zijn gestart!

Veel nieuws! Op donderdag 13 december kwamen we met 14 mensen, die eventueel hun schouders onder het filmproject willen zetten, samen. Er waren ook een aantal mensen verontschuldigd.

Eerst gaf ik de stand van zaken weer en nadien gaf ik uitleg over de steun die ik van elk van hen hoopte te krijgen. Voor 1 januari 2013 zou iedereen zijn of haar antwoord kenbaar maken. Ondertussen kreeg ik al een paar positieve reacties.
Tijdens de vergadering hebben we vooral plannen gemaakt voor het verwerven van het nodige kapitaal. Dat is natuurlijk het grootste probleem. Het hele jaar 2013 wordt daaraan gewerkt. Zo hebben we een schitterend idee voor een eerste grote warmmaker van het publiek, maar omdat nog niet alles in kannen en kruiken is, wacht ik met de aankondiging. Ja, de nieuwsgierigheid prikkelen is leuk 😉
Daarnaast zullen we ook aan crowdfunding doen. Ook daarover later meer.
Het laatste belangrijke punt op de vergadering was de samenstelling van de technische ploeg. Ik zie momenteel drie mogelijkheden: allemaal beroepsmensen met ervaring, een jonge ploeg afgestudeerden en tot slot semi-professionelen die met een beroepscameraman willen samenwerken. Veel zal afhangen van het prijskaartje en de fondsen die we binnenkrijgen.
Op donderdag 10 januari 2013 komen we voor de tweede maal samen. Ingrid De Vos, de actrice die madame Cécile in ‘De bossen van Vlaanderen’ speelde, heeft toegezegd en wil helpen met het samenstellen van de cast. Dat is super! Voor haar heb ik trouwens een schitterende rol in gedachten. Ik hoop dat ze akkoord gaat.
Dus allemaal positief nieuws om mee af te sluiten. Ik zie het helemaal zitten nu ik er niet langer alleen voor sta. Dus hop naar 2013! Bedankt voor jullie aandacht en reacties het voorbije jaar en tot weerziens in 2013!

46. De start van een krak?

Alweer is het een tijd geleden dat ik hier iets schreef, maar wat ik nu kan vertellen is de moeite van het wachten waard. Ik heb beslist! We draaien. De film komt er. Volgende week is er een eerste verkennende vergadering. Op 14 januari 2013 wil ik van start gaan met de kernploeg.
Alles is opeens in een versneld tempo verlopen. Tot mijn immense verbazing vernam ik dat ik genomineerd was als ‘krak van de gemeente Beernem’! Ik vind dat, zeker als ‘Oost-Vlaamse’, een hele eer. Nog groter was mijn verrassing toen zovele mensen zo positief reageerden op het nieuws. Dat was net de druppel die ik nodig had om de stap te zetten. Het enthousiasme is groot.
Iedereen van harte bedankt voor de steun, maar dit is pas het begin. Ik hoop op jullie te kunnen rekenen voor zoveel meer!
Een krak in wording! De twintig procent is al binnen 😉