65. Victor De Lille.

Het voorbije weekend vierde de (uitgebreide) familie De Lille de ‘honderd vijftigste verjaardag’ van de geboorte van hun stamvader Victor De Lille!
Op vrijdagavond 5 juli startte het feest en het bruiste tot en met zondagavond.
De perfecte organisatie zorgde voor een vlekkeloos verloop van de talrijke activiteiten: ontvangst op het stadhuis, tentoonstellingen, fietstochten, orgelconcert, wandelingen, voordrachten… alle in het teken van Victor De Lille. Voor sommige (jonge) familieleden een eerste echte ‘kennismaking’ met deze uitzonderlijk getalenteerde persoon.
Hugo Notteboom bracht een sterk gesmaakte levensschets van deze grote man.
Ikzelf mocht op zondag de rol van Victor De Lille in ‘Zaak: De Zutter’ belichten; wat ik dan ook met veel plezier deed.

Jong en oud (er waren 280 genodigden) werden bovendien een weekend lang verwend met spijs en drank en in de schaduw van “‘t Kasteeltje’ genoten ze tot in de late uurtjes van het prachtige weer in die prachtige tuin.
Alle lof voor de organisatoren! Ik vond het een eer er bij te zijn!

64. Goed nieuws!

Wat was het spannend de voorbije week! Via allerlei kanalen kregen we ‘mogelijkheden’ aangereikt, maar niets was zeker. Het was dus wachten op officieel nieuws. Ondertussen fietste ik Beernem rond, praatte honderduit over ‘de moorden’ en maakte zoveel mogelijk mensen warm voor ons project. Dat gaf al heel wat resultaat. Er zijn reeds 70 ingeschrevenen voor de info-avond over ons filmproject op 28 september aanstaande in het Sint-Amandusinstituut. Een heel toffe, en waarschijnlijk de jongste fan, is Manu, een 12-jarige jongen die samen met zijn klasgenoten het mysterie rond ‘de moorden van Beernem’ vorige dinsdag hielp oplossen. Je merkt het: ook de jeugd is stilaan in de ban van ‘de moorden’!
Wie erbij wil zijn op 28/9 reserveert best tijdig zijn of haar zitje!
En toen werd het vrijdag! Een eerste klein voorstel werd een feit. Café ‘De Linde’ werd geopend onder die oorspronkelijke naam en de uitbaters hielden woord: de originele vloer lag er nog en in 2014 mogen wij daar filmen! Dit toffe nieuws vierden we ter plekke en tot onze verrassing wisten de meeste aanwezigen al van ‘Zaak: De Zutter’. Wij glunderden en hieven het glas (iets te veel) 😉

 

 

 

 

 


 Maar belangrijker was de ontdekking dat het maandblad ‘Vrije Tijd’ ons op de cover had gezet. Binnenin kon iedereen lezen over de oprichting van onze vzw en de beloftes van het gemeentebestuur! Bedankt Eric D’haeninck voor het mooie artikel en bedankt Roland Strobbe voor de prachtige foto!


Maar het was nog niet gedaan. Het allerbeste moest nog komen! Vanmorgen kreeg ik de officiële bevestiging van het gemeentebestuur Beernem dat ze voor dit jaar (2013) ons een toelage geven van 5.000 euro! Precies wat we gevraagd hadden.
Bedankt burgemeester en schepencollege, bedankt gemeenteraadsleden en dus ook alle inwoners van Beernem.