64. Goed nieuws!

Wat was het spannend de voorbije week! Via allerlei kanalen kregen we ‘mogelijkheden’ aangereikt, maar niets was zeker. Het was dus wachten op officieel nieuws. Ondertussen fietste ik Beernem rond, praatte honderduit over ‘de moorden’ en maakte zoveel mogelijk mensen warm voor ons project. Dat gaf al heel wat resultaat. Er zijn reeds 70 ingeschrevenen voor de info-avond over ons filmproject op 28 september aanstaande in het Sint-Amandusinstituut. Een heel toffe, en waarschijnlijk de jongste fan, is Manu, een 12-jarige jongen die samen met zijn klasgenoten het mysterie rond ‘de moorden van Beernem’ vorige dinsdag hielp oplossen. Je merkt het: ook de jeugd is stilaan in de ban van ‘de moorden’!
Wie erbij wil zijn op 28/9 reserveert best tijdig zijn of haar zitje!
En toen werd het vrijdag! Een eerste klein voorstel werd een feit. Café ‘De Linde’ werd geopend onder die oorspronkelijke naam en de uitbaters hielden woord: de originele vloer lag er nog en in 2014 mogen wij daar filmen! Dit toffe nieuws vierden we ter plekke en tot onze verrassing wisten de meeste aanwezigen al van ‘Zaak: De Zutter’. Wij glunderden en hieven het glas (iets te veel) 😉

 

 

 

 

 


 Maar belangrijker was de ontdekking dat het maandblad ‘Vrije Tijd’ ons op de cover had gezet. Binnenin kon iedereen lezen over de oprichting van onze vzw en de beloftes van het gemeentebestuur! Bedankt Eric D’haeninck voor het mooie artikel en bedankt Roland Strobbe voor de prachtige foto!


Maar het was nog niet gedaan. Het allerbeste moest nog komen! Vanmorgen kreeg ik de officiële bevestiging van het gemeentebestuur Beernem dat ze voor dit jaar (2013) ons een toelage geven van 5.000 euro! Precies wat we gevraagd hadden.
Bedankt burgemeester en schepencollege, bedankt gemeenteraadsleden en dus ook alle inwoners van Beernem.

2 thoughts on “64. Goed nieuws!”

  1. Een dikke proficiat lieve zus en ja…waarom heb ik nog zo geen t-shirt aangeboden gekregen???? Tof van de gemeente Beernem voor de donatie en ja…de jeugd, daar moeten we het van hebben hé….alhoewel “een” oudje zal niet achterblijven hoor en weet dat ma en pa ENORM trots op jou zouden zijn, jammer dat ze jouw succes niet meer kunnen beleven…
    Let wel op je gezondheid hé en neem af en toe voldoende rust…anders hou je het niet vol hoor….Lipodroom staat altijd open voor een pint en een “ontluchtingsbabbel”.
    Veel liefs en ALLE succes toegewenst en voor het succes: je bent aardig op weg.
    Lu

Comments are closed.