155. Een tipje van de sluier!

Onze ‘naaktkalender anno 1926’ is een groot succes! Vorige zaterdag verkochten we al meer dan 150 exemplaren! Maar dat moet ons niet verwonderen. AnnaMaria, Ann, Ann, Ellen, Febe en Katrijn zijn stuk voor stuk knappe vrouwen, ze werden met veel liefde en vooral vakkennis geschminkt en gekapt door Annemie en Lieze en Jan Vermersch, de fotograaf, bracht ze prachtig in beeld. Drukkerij Van Hoestenberghe zorgde voor de chique afwerking. Bekijk zelf!

Maar na de voorstelling van de kalender werd in alle stilte voor de aanwezigen een kleine verrassing voorbereid. We hadden bewust niets gelost over onze plannen, want we wilden het binnenkamers houden. Hoewel, hier en daar was toch iets uitgelekt!

Om 15u kregen de bezoekers de officieuze trailer van ‘Zaak: De Zutter’ te zien. ‘Officieus’ omdat de verdeler van de film hoogstwaarschijnlijk zelf een trailer zal willen maken, en dat dit bovendien nog even kan duren. De film zal immers pas in het voorjaar te zien zijn. 

Zolang wilden wij niet wachten. Het ongeduld van de medewerkers om eindelijk eens ‘iets’ te zien was erg groot en als producent popelen we ook om de film te vertonen, want we zijn terecht trots op het werk van iedereen. Dus stelden we twee minuten film samen die een zeer goed beeld geven van wat de kijker mag verwachten van ‘Zaak: De Zutter’.

De beeldregisseur, Emmanuel De Coster, zag dat het goed was.

154. Op 7 november …

Op 7  november (eigenlijk 8 november heel vroeg) is het 89 jaar geleden dat Hector De Zutter vermoord werd! Ik heb ervan gedroomd om op die dag in première te gaan. Dat lukt niet. Jammer, maar concurreren met ‘FC. De Kampioenen’ is geen goed idee, me dunkt! De hoofdreden voor het uitstel is echter belangrijker. De kwaliteit van onze film moet tiptop zijn en dus moet hij nog via de klankstudio passeren, wat toch minstens een maand werk vraagt. Wanneer we dan wel in première gaan, weet ik nog niet. De verdeler beslist, maar zodra ik nieuws heb, hang ik het aan de grote klok, wees daarvan overtuigd! Hier alvast een voorproefje.

Bert van Nieuwenhuyse alias Torre De Zutter voor hij naar de kermis vertrekt! Lijkt hij niet ontzettend goed op de ‘echte’ Hector? (zie foto bovenaan de homepage)

Om de ‘verjaardag’ niet zomaar te laten passeren, is onze filmstudio op 7 november tussen 14u en 18u, of nog wat langer … open voor het publiek. We stellen vooreerst onze verjaardagskalender ‘naakt anno 1926’ voor in aanwezigheid van vier (actrices) zussen De Zutter! Zij gingen uit de kleren voor het goede doel, namelijk fondsen werven voor de film.

Onze bar zal ook doorlopend open zijn, er kunnen postzegels en kalenders gekocht worden en misschien volgt er nog een specialleke. We zien wel. Je bent alvast van harte welkom!