59. Aquarel!

Wat een fantastische mensen zitten er in de vzw. Iedereen werkt op zijn of haar manier hard mee en zo worden kleine en grote problemen met algemeen enthousiasme weggewerkt. Zit ik even in de put, sleuren zij er me stante pede weer uit. Dat voelt ontzettend goed en het was niet anders gisterenavond.
We vergaderden met de werkgroep ‘avondmarkt’. De sfeer zat er onmiddellijk in door het gastvrije onthaal van Gab. We overliepen de stand van zaken en bespraken de meest dringende problemen.
De avondmarkt van 20 september in Beernem wordt immers ons eerste openbaar optreden. Het is de start van de reclamecampagne en moest dus grondig voorbereid worden.
Over de locatie moesten we ons geen zorgen maken, die lag al vast, maar hoe zouden we onze stand inrichten, welke drank zouden we serveren, hoe het volk lokken, enz…
Terloops hadden we de vorige keer gesproken over een affiche als eye-catcher, maar echt concreet was dat idee niet uitgewerkt. Gab zou een ontwerpje maken!
Toen we bijna klaar waren met vergaderen, kwam de affiche opnieuw ter sprake en polsten we bij Gab of hij iets op papier had gezet?
Dat ‘iets’ bleek niet minder dan een heuse aquarel te zijn, ingekaderd en al.
De verrassing was zo compleet dat de monden openvielen.
Het is een fantastisch en aangrijpend werk geworden. Visueel is het heel sterk. Het zuigt de aandacht naar zich. Bovendien verwijst het naar alle belangrijke elementen uit het verhaal.
Ik popel om het aan iedereen te tonen, maar dan is de verrassing weg. Geduld dus!
Gab, dankjewel, dankjewel!