58. Politiek!

Vroeger heb ik nog heel even overwogen in de politiek te stappen. Wat ben ik blij dat ik het niet deed! Dat is echt niets voor mij, weet ik nu, ik heb daar geen geduld voor! Ik verzamel informatie, vraag raad aan een paar mensen die ik vertrouw, weeg voor- en nadelen af, twijfel soms, maar één keer de beslissing is gevallen, handel ik ernaar!
Politici verzamelen informatie, gaan samenzitten, bespreken voor- en nadelen, twijfelen, vragen nieuwe informatie op, gaan samenzitten, bespreken voor-en nadelen, twijfelen, vragen nieuwe informatie op …
Natuurlijk begrijp ik dat zij rekening moeten houden met alle inwoners en dat er negatieve kritiek kan komen op een beslissing, maar op die manier gebeurt er niets en daarmee is niemand gebaat!
Momenteel weet ik dat de gemeente Beernem ons filmproject genegen is en ons zal steunen, maar ik weet niet in welke mate en dat zorgt voor vertraging. Zo willen we zoveel mogelijk de Beernemse bedrijven betrekken bij het project. Die bedrijven zijn echter niet altijd de ‘goedkoopste’. Wanneer het gemeentebestuur onze werking financieel steunt, kan dat verschil worden opgevangen. Zo zag en ziet ‘Kwestigen Nacht’ de samenwerking met de gemeente Beernem. Maar na mijn gesprek van maandag met het bestuur weet ik officieel nog steeds niet of er financieel gesteund wordt en hoe groot het bedrag zal zijn.
Maar de tijd dringt: we moeten beslissen welke drukker we kiezen voor onze reclamecampagne. Ik heb verscheidene offertes binnen en afhankelijk van de subsidies zullen we onze keuze bepalen, maar dat lukt momenteel niet omdat het schepencollege eerst opnieuw moet onderhandelen vooraleer het budget bekend te maken, waarna ze misschien nieuwe informatie zullen opvragen, weer gaan samenzitten … grijs haar krijg ik daarvan. Ik wil niet wachten, maar werken!

4 thoughts on “58. Politiek!”

  1. Beste mevrouw, hebt u er al aan gedacht om aan ‘crowdfunding’ te doen? U doet een oproep naar gewone stervelingen. Daar zitten vast en zeker ook politici tussen 🙂 U vraagt hen om uw project te steunen voor een minimumbedrag dat u zelf bepaalt (bv. € 50). Een ‘beloning’ kan dan bv. zijn: een gratis ticket voor de premiere van de film 😉 Een heel recent voorbeeld van zo’n geslaagde actie is de uitgave van een wandelgids in eigen beheer: http://vaneyckvermist.blogspot.be/ . Goede groet.

    1. Dag mijnheer Bracke,

      Jawel! Dat is een onderdeel van ons plan en inderdaad dat gratis ticket daaraan dachten we ook. Maar het is tof dat u meedenkt.

      We zijn met ‘Kwestigen Nacht’ volop aan het werk op verscheidene terreinen om aan sponsoring te geraken. Het is echter een lange weg en we willen stapsgewijs werken zodat we het onderwerp ‘warm’ kunnen houden. Officieel is de campagne niets eens gestart, die is voorzien voor september.

  2. melkt niet! hoor ik mijn bompa nog zeggen. Ik ben ook niet voor politiek, maar ze doen toch wat. En inderdaad, het is log en het duurt soms lang, want er moeten vele neuzen in de juiste richting gezet worden. Schuif het even opzij en focus op alternatieve routes. Wie weet valt er iets onverwacht moois uit de lucht. Of denk eens terug achteruit?:)

Comments are closed.