9. Een moodboard!

Nog nooit van gehoord? Je bent niet alleen. Ik stond met de mond vol tanden – zonder was geen gezicht geweest – mijnheer P. aan te gapen, toen hij die term dropte. Even overwoog ik heel overtuigend te bevestigen dat zo’n “moet-bord” inderdaad de goede manier is, wil je je agenda een beetje deftig organiseren, maar een klein stemmetje zei me eerlijk te bekennen dat ik niet wist waarover hij het had. Gelukkig maar.

Een ‘moodboard’ dus …

Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel.
Een moodboard wordt ook wel een beeldcollage genoemd, maar is meer dan dat. Het verbeeldt ook je dromen en aspiraties. En een droom heb ik! Gelukkig maar ūüėČ

Gisteren kreeg mijn moodboard vorm. Ik vond namelijk zeven vrouwen, √©√©n man √©n mijn man bereid op de eerste zonnige dag in weken hun tijd te spenderen in de¬†boerderij¬†van Hector De Zutter. ¬†Die prachtig gerestaureerde ¬†hoeve ‘Goed van den Bogaerde’ is de ideale locatie voor de introfilm die ik wil aanbieden aan de VRT en andere productiehuizen.

En die zeven dames waren in the mood! Waw! Ik heb mijn ogen uitgekeken op hun acteerprestaties! Kippenvel kreeg ik. Niets was hen te veel: het kapsel werd geteisterd, de make-up geweerd. Er werd gefronst en de expressieve kin geheven en ondertussen veroverde de spanning hand over hand het beeld… tot de hond blafte en Colpaert verscheen! Toen gierden, schaterden en kreunden we van het lachen. Aan bloopers zal het niet mankeren.

Dus ja, ik voel me super. De steun en de inzet die ik gisteren kreeg, heeft mij een heel warm gevoel gegeven. Nu is het aan mijn man en mezelf een geslaagde montage te maken. Er is werk aan de winkel. Gelukkig maar!

3 thoughts on “9. Een moodboard!”

 1. Een dikke proficiat! Je staat nu al weer een stapje verder.
  Ik heb dikke spijt dat ik er niet kon bij zijn. Ik heb duidelijk wat gemist. Heel jammer, maar vergeet niet dat ik zeker nog graag wil meedoen als het nodig mocht zijn.

 2. Ik vond het super! Zou het zo weer opnieuw doen;
  Hopelijk brengen onze prestaties je weer wat dichter
  bij je doel, ik volg alvast de vorderingen! Succes

 3. Aan de vrouwen en mannen die erbij waren afgelopen zaterdag :
  een leuke dag beleefd, content dat ik er bij was, tof gezelschap op een schitterende locatie (het voelde aan als teambuilding).
  Katrien en Jan, alle succes gewenst met dit project!

Comments are closed.