130. Het oude postgebouw van Knesselare herleeft

 Het voormalige postgebouw van Knesselare in de Veldstraat had de eer om onze derde draaiweek te openen.
Zoals de aandachtige (en waarschijnlijk ook de minder aandachtige) lezer mogelijkerwijs heeft opgemerkt worden we riant geholpen en gesponsord door Peter Van Severen.

Niet alleen de hoogtewerker is zijn bijdrage maar ook het voormalige postgebouw uit Knesselare, want dat is namelijk sinds een tijdje zijn bezit. We mochten dit gebouw gebruiken om er de slaapkamer van Oscar De Vos ( gespeeld door Tim David) in te richten. Kleine anekdote: de slaapkamer die we er gebruikten, werd door onze decorploeg de dag voordien vakkundig uitgebroken bij een van onze figuranten… het was weliswaar haar logeerkamer maar desalniettemin vond ze dat de actie tamelijk wat impact had. Geen nood: ‘s anderdaags, werd de slaaapkamer weer vakkundig in elkaar geknutseld en onze figurant kan weer met een gerust hart gasten ontvangen.
In de scène die we er opnamen wordt Oscar De Vos ondervraagd door de gerechtelijke officieren en zijn kamer wordt doorzocht. De gelegenheid werd ook gebruikt om in dit gebouw een ontmoeting met de pers te organiseren: een ontmoeting tussen pers, de Knesselaarse acteurs en de Knesselaarse Schepen voor Cultuur, Herlinde Trenson.


Als je het op de keper beschouwd, moeten we ruiterlijk toegeven dat er voor dit op en top Beernemse verhaal behoorlijk wat Knesselaarse acteurs meedoen. Op de foto hieronder zie je onze Knesselaarse “cast”:

Dirk Andries, Tim David, Geert De Groote, Lut De Pauw, Steven Keirse, Nancy Van Parys en Geert Van Ryckegem.