149. Het spel … en de winnares is ….

Céline De Meyer, een knappe jongedame van 20 jaar uit Ursel! 

Ze is een schitterende winnares voor onze film en voor het verhaal! Zij bewijst dat ‘Zaak: De Zutter’ iedereen zal boeien! Daar ben ik ontzettend blij mee!

Pas vorige woensdag deed Céline op aanraden van haar mama mee met het spel. Ze had nog wat vrije tijd vooraleer het schoolse leven weer zou beginnen en wist niet zo goed die dagen te vullen. Dus volgde ze de raad van haar mama op, stapte naar de bib en haalde daar mijn boeken uit de kast. Ze verdiepte zich in het verhaal, bleek erg geboeid, begon te zoeken naar antwoorden en schakelde uiteindelijk de hele familie in om mee te zoeken. Met resultaat! De zesde dag kon ze al de dagprijs veroveren. Toen was het hek helemaal van de dam. Opa en broer beslisten daadwerkelijk mee te zoeken in Beernem. Ze besloten op zaterdagmorgen naar Beernem te rijden en naar een centraal punt te gaan van waaruit ze in alle richtingen konden zoeken.  Broer Kevin zou op zijn smartphone de laatste vraag binnenhalen. Ze kozen als startplaats de kerk van ST.-Amandus. Van geluk gesproken ….

Tien voor tien stonden ze daar al en ja, de link was snel gelegd. Nog geen minuut later ontdekten ze de ‘stok van de Sassen’ bij de zerk van Pieter Van Hulle (gestorven eind augustus, volgens het bordje op de zerk/in werkelijkheid begin september 1915), gehuwd met Romanie Van Steelandt, ouders van Pharaïlde Van Hulle, getrouwd met Theo Hoste.

In Beernem deed na de dood van Romanie het verhaal (naast zovele andere) de ronde dat Camiel Dierickx boven (of onder ;-)) Pieter Van Hulle begraven werd. Iemand zou anoniem op de dag van de begrafenis van Romanie Van Steelandt een briefje met die info aan de boom ernaast gehangen hebben! Het briefje werd door de pastoor snel verwijderd.

Tot zover één van de vele, mooie en mysterieuze verhalen over Camiel Dierickx. Daar moesten we dus eentje op drinken, nietwaar!

Samen met mama Griet het fotoboek bewonderen!Foto’s van Willy Planckaert!