161. En dat zei Jan Verheyen!!

Dit komt uit HLN van vandaag!

Jan Verheyen: “Zou geen film meer kunnen maken met 300.000 euro”

Regisseur Jan Verheyen uit Ruddervoorde is geïntrigeerd door het project. “300.000 euro is minder dan een tiende van het budget van de films over De Kampioenen, Dossier K en Zot van A. De grotere Vlaamse prent kost al snel 3 à 4 miljoen euro. Ik vind het enorm straf wat ze hier hebben klaargespeeld”, aldus Verheyen.

“Helemaal uitzonderlijk is het project niet want de afgelopen jaren zijn er nog zo’n initiatieven geweest in de Vlaamse filmwereld”, licht Verheyen toe. “Die markt is al zeer lokaal, maar sommige films worden nog meer regionaal gemaakt, zoals Schellebelle 1919 en De Maagd van Gent.”

“Deze film over de Moorden van Beernem is echt een ‘work of love’ met heel veel vrijwilligers. Je mag niet vergeten dat authenticiteit van zo’n historisch moordverhaal bepaald wordt door de juiste kostuums en rekwisieten. De producer heeft me een jaar of vier geleden zelf gecontacteerd over het project en toen was ik aan de sceptische kant. Maar ik ben een rotverwend nest en zou geen film meer kunnen maken met 300.000 euro. Ik vind het enorm straf wat ze hier heeft klaargespeeld en ben heel benieuwd om het resultaat te zien.” (KPK)

1 thought on “161. En dat zei Jan Verheyen!!”

  1. dinsdag gaan we opnieuw kijken. We krijgen er niet genoeg van.Niemand kan de film verbeteren. Mooie beelden, mooi verhaal,mooie muziek. Ik ben blij dat ik dat eens mocht beleven. Proficiat Katrie, Jan en gans de crew.

Comments are closed.