34. Planning

Hoewel ik het niet zo op deadlines begrepen heb, vermoed ik dat we nu wel een strikte planning moeten volgen, willen we de ideale datum voor de première halen. Op 25 mei 2015 is het precies honderd jaar dat het eerste slachtoffer van ‘de moorden van Beernem’ viel, namelijk baron Henri d’Udekem d’Acoz. Weliswaar gaat het in mijn film niet over ‘Tuterke’, maar een verwijzing naar die moord komt er zeker. Bepaalde getuigen uit het onderzoek naar de moord op Hector De Zutter verwijzen voor het motief expliciet naar die misdaad uit 1915.

De planning ziet er ‘voorlopig’ dus zo uit:

maart – augustus ’12: ik werk mijn boek af, met regisseur en cameraman bezoek ik de gekende locaties en zoeken we naar nieuwe locaties, het scenario wordt steeds opnieuw besproken en we zullen vooral moeten schrappen in die overvloed aan materiaal, we stellen de dramaturgie op punt.
september ’12: de trailer voor mijn boek draaien (zonder acteurs) en we zoeken sponsors
oktober ’12: opstellen planning repetities en draaidagen en audities voor de belangrijkste acteurs, sponsors zoeken
november ’12: boekvoorstelling – oprichten steunfonds – subsidiedossiers opstellen, sponsors zoeken
december ’12 – februari ’13: scenario definitief afwerken, scriptboard maken, sponsors zoeken
voorjaar ’13: repetities met de belangrijkste acteurs op locatie, sponsors zoeken
najaar ’13: draaien film, sponsors zoeken
voorjaar ’14: draaien film, sponsors zoeken
zomer en najaar ’14: montage, sponsors zoeken, trailer samenstellen, publiciteit verzorgen, afspraken met verdelers
25 mei 2015: première

Wie wil meehelpen, steunen, figureren … reageer alstublieft.

2 thoughts on “34. Planning”

 1. Als je iemand “achter de schermen” nodig hebt…met veel plezier bied ik mijn “ondeskundigheid” aan…Planning ziet er prima uit…probeer je er aan te houden…succes hoor lieve zus. Lu

 2. Hey Katrien,

  druk druk druk! Maar wel erg leuk toch!? wat die oproep overlaatst ivm playmobil figuren betreft: met twee dochters in huis beschik ik vooral over prinsessen en een rozig kasteel… je kan het altijd lenen indien nodig. Verder heb ik enkel een wildwaterpark… maar geloof niet dat dat bruikbaar zal zijn voor de moorden (evenmin als madammen in bikini)
  Ik wil altijd wel figureren of als je gebruik kan maken van leerlingen hogere graad – lijkt me wel leuk om eens een uitstapje te doen. Laat maar horen!
  Ben ondertussen ook aan het broeden op mijn eigen creatief ei… daar hoor je later wel iets van, denk ik.

  Groetjes en alvast toi toi toi

  Ellen

Comments are closed.