61. Markant

Vorige dinsdag nam ik deel aan de Markantbeurs voor cultuurorganisatoren. De beurs vond plaats in de Europahal te Tielt. Het was er immens druk, snikheet en weinig comfortabel, maar de drankjes en hapjes waren voortreffelijk en het publiek uitbundig!
Zo fier als een ‘rode’ gieter kon ik onze banner ontplooien en voor het eerst de prentbriefkaarten van ‘Kwestigen Nacht’ uitdelen. Heel grappig waren de twee uiteenlopende reacties van de bezoekers. De uitnodiging mee te figureren in de film ‘Zaak: De Zutter’ toverde bij de ene persoon een trek van afgrijzen op het gezicht: “Oh, nee …! IK voor de camera! Nee! Nee!” Maar bij de meeste vrouwen zag ik – al dan niet verholen – een twinkeling van verlangen. Sommigen namen de uitnodiging met beide handen aan, anderen veinsden onverschilligheid, maar zouden het doorgeven aan een derde die waarschijnlijk wel interesse had ­čśë en daarop verstopten ze de kaart snel in hun handtas. Grappig!
Het deed bovendien ontzettend veel plezier dat een aantal standbezoekers al wisten dat er een film aan kwam. De mond-aan-mond reclame werkt dus.
Ook commercieel viel het best mee. Ik mocht onmiddellijk een fietstocht boeken voor de Markantafdeling van Tielt en minstens een tiental andere Markantleden zouden mijn activiteiten voorstellen op de volgende bestuursvergadering. Dat ziet er dus goed uit.
Omstreeks 23.00u liep mijn lichaamstemperatuur waarschijnlijk op tot 39┬░. Ik ontplofte bijna. Mijn huidskleur paste daardoor wonderwel bij de huisstijl die we afgesproken hadden! Ik word nog een echte kameleon!

1 thought on “61. Markant”

  1. Kameleons zijn heel slimme diertjes….en….ik hou van verstandige wezens, dus ook van mijn lieve tante die ik zal gedenken als het “steunfonds” officieel open gaat!!!
    Maaike

Comments are closed.