62.Zilver

Ondanks het barre weer beleefde ik vorige donderdag met een groep dames uit Menen een fantastische dag. Het verhaal over ‘de moorden van Beernem’ was hen nagenoeg onbekend. De kritische blikken bij het onthaal in restaurant Bulskampveld kon ik na mijn inleiding al omtoveren in goedkeurende knikjes. Het werd nog beter toen ik hen de spanning liet voelen bij de ontdekking van de zerk van het eerste slachtoffer en het kon niet meer stuk na het gastvrije onthaal in het ‘Zurkelkasteeltje’. (foto)


De regen en wind deerden ons niet meer en lustig peddelden we verder langs de plaatsen delict. Vertellen deed ik op die plekken waar we konden schuilen. Bistro D’Afspanning verwende ons met een heerlijke lunch en ook op het gemeentehuis konden we schuilen terwijl ik de laatste stukjes van het verhaal aan hen voorlegde. Terug in restaurant Bulskampveld popelden ze om nu eindelijk de rode draad, die deze moorden met elkaar verbond te aanhoren en konden we samen nagenieten bij een glas wijn of bier.

Het mooiste van alles is de uitgebreide mond-aan-mond reclamecampagne die deze dames ondertussen voor de fietstocht én het filmproject voeren. Van harte dank dames!