73. Dirk Impens!

De interesse in ons project gaat al verder dan de Beernemse contreien, wees maar gerust! Vorige maandag regelde de provincie West-Vlaanderen een afspraak met grote ‘filmmijnheer’, Dirk Impens. Mijn verwachtingen waren echter niet eens gespannen, laat staan hoog ­čśë Zoals te verwachten, maar dan iets sneller, stelde hij de zaken duidelijk. Een (lees: zijn) productiehuis is enkel ge├»nteresseerd in ons filmproject ‘Zaak: De Zutter’ indien de rechten op het scenario worden afgestaan. Exact wat ik voorspeld had! Dat het echter zijn eerste zin zou zijn, was wel een verrassing, maar maakte het eigenlijk heel eenvoudig. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat daar geen sprake van is. In vriendelijke bewoordingen heb ik dat dus ook uit de doeken gedaan. Daarbij heb ik duidelijk gemaakt dat mijn geloofwaardigheid in Beernem dan helemaal om zeep is. Immers, welke garantie hebben we dan nog dat ‘de waarheid’ verfilmd wordt?
Positief aan het onderhoud was zijn aanbod ons met ‘raad’ bij te staan. Ik heb dat met beide handen aanvaard, want alle hulp is natuurlijk welkom en de ervaring van die man is onschatbaar. Het bewijst bovendien dat hij nieuwsgierig is naar het verloop van ons project en dat hij het verhaal sterk genoeg vindt. Iets waaraan ik geen moment twijfel. Misschien dat hij in een later stadium alsnog aansluit!?
Nu wordt het dus opnieuw onderhandelen met de provincie over de subsidies.