77. De moorden zijn populair – 2!

Een tip voor allen die van televisie houden: bezoek de tentoonstelling ‘Lang leve de tv’ in de Sint-Pietersabdij in Gent!

Mijn ouders hadden geen tv … én toch … de herinneringen aan al die (stiekem) geziene avonturen van o.a. kapitein Zeppos en andere helden, stormden op me af. Mijn jeugd was, meer dan ik vermoedde, beïnvloed door al die prachtige jeugdfilms. De nostalgie kwam meer dan eens bovendrijven.

Daarnaast gaf de tentoonstelling een goed beeld van de werking van deze schijnwereld en de grote evolutie ervan. De organisatoren betrekken op een originele en toegankelijke manier de bezoekers in hun verhaal. De toegangsprijs is vrij hoog (14 euro), maar ik had alvast geen spijt van de uitgave.
De tofste ontdekking was echter dat ook ‘de moorden’ – verfilmd als ‘de bossen van Vlaanderen’ – nog niet vergeten waren. Herkent u het personage op de foto?

2 thoughts on “77. De moorden zijn populair – 2!”

  1. Zou het jonkheer Henri d’Udekem d’Acoz kunnen zijn die in het bos terug gevonden werd? Ja, vast wel!
    En Katrien… heb ik nu een prijs gewonnen? 😉
    Ik blijf je blog trouw lezen en het doet me veel plezier dat je plannen goed vlotten en veel bijval krijgen.

Comments are closed.