80. Recensie!

Deze morgen de nieuwe werkweek begonnen met veel inschrijvingen voor de audities, maar ik kreeg ook onderstaande reactie op mijn boek. Ik ben wel trots!

Deze week ben ik dan eindelijk begonnen aan ‘Zaak: De Zutter’ en ik heb het boek in de spreekwoordelijke ruk uitgelezen. Ik heb er werkelijk van genoten. Zeer boeiend proza dat leest als de betere detective. Maar het is natuurlijk geen fiction. Zijn de termen docudrama en faction hier op zijn plaats? En geen enkele keer had ik de indruk dat er iets uit de duim was gezogen of er met de haren was bij gesleurd. Geen enkele keer bekroop mij het gevoel dat de waarheid geweld werd aangedaan of dat de auteur op hol sloeg.  Toen het boek uit was, was mijn eerste indruk: ja, zo moet het gegaan zijn! Gelukgewenst dus met deze prestatie. Het uitpluizen en sorteren van de enorme stapel documenten moet een titanenwerk geweest zijn. Dat allemaal vervolgens in een – hoogst leesbare – roman gieten is een prestatie die al evenveel lof verdient!

Vriendelijke groeten, Luc Vandaele