89. Bizar.

Al eerder schreef ik over de audities én over de vlotte samenwerking met zowel de kandidaten als de werkende, kwestige leden. Hier zit u hoe we door deze laatsten verwend werden.

De dagen van verwennerij waren echter snel voorbij. Alle opnames moesten nog bekeken worden! We zagen 117 acteurs en actrices op het podium aan het werk en allen werden door Jan gefilmd. Elk jurylid noteerde ondertussen zijn of haar commentaar en achteraf vergeleken we onze notities. Meestal kwamen we tot dezelfde conclusie: die of die persoon was geschikt voor de rol van … en die mevrouw, mijnheer was perfect voor …

Maar wat blijkt nu we de opnames bekijken? We herzien onze mening in een aantal gevallen. Sommige kandidaten hebben werkelijk een filmgezicht en andere ‘plakken’ helemaal niet op het scherm. Bizar is dat! Nu begrijp ik heel goed dat cameramannen spontaan smoorverliefd worden op een actrice! Over cameravrouwen en acteurs hoorde ik nog niets, maar dat komt wellicht omdat er weinig vrouwen achter de camera staan 😉

Onze taak wordt er dan ook niet gemakkelijker op. Wij willen natuurlijk ‘plakgezichten’, zodat alle kijkers vergeten dat ze naar een film kijken, maar gewoon meegezogen worden door de hoofdactrice en andere acteurs. Soms hebben we twee of drie kandidaten voor dezelfde rol. Wie zullen we nemen? Het wordt dus moeilijk om te beslissen. Maar we geraken er wel uit. Nog even geduld.

1 thought on “89. Bizar.”

 1. Ondertussen wacht ik vol spanning of ik al dan niet zal mogen meewerken aan de film.
  Veel succes bij het vinden van de acteurs, actrices.
  De auditie op zich vond ik al een ervaring. De zenuwen die ik voelde verdwenen op slag toen ik de auditieruimte binnen kwam en door jou Katrien, Ingrid en de cameraman verwelkomd werd.
  De rust die van jullie uitstraalde, liet me zelf tot rust komen.
  Groetjes en alvast al veel succes met de film.
  Marijke.

Comments are closed.