7. Hopelijk geen ‘gone with the wind’!

Al gehoord van GoneWest? Nee? Niet erg en wees gerust, ik ben niet van plan te emigreren zoals een grootoom van mij.

GoneWest is een bundeling van cultuurevenementen rond W.O.I. die door de provincie West-Vlaanderen gesteund worden. Ook nu is er geen reden tot paniek: ik ben nog niet zo oud dat ik als veteraan door het leven ga.

GoneWest zoekt cultuurmakers enz… en nodigt die uit op een infosessie. Juist, u raadt het al: ondergetekende mag hen vervoegen. Hoe dat zo komt? De naam d’Udekem d’Acoz is u vast niet onbekend als u het ‘tipje van de sluier’ aandachtig gelezen hebt. U weet dan dat baron Henri d’Udekem d’Acoz het eerste slachtoffer uit ‘De moorden van Beernem’ was. Laat die sukkelaar nu net in W.O.I vermoord worden en wie blijken de officiële moordenaars: twee Duitse officieren! De stap van de ‘grote oorlog’ naar mijn docudrama is dus minder groot dan je wellicht dacht. Als hun interesse in mijn project wordt omgezet in een samenwerking kan dat voor wat fondsen en/of logistieke steun zorgen. Hoop doet leven.

Een tweede Gone with the wind zou misschien toch niet zo slecht zijn. Als ik mij niet vergis, werd dat een kaskraker.