80. Recensie!

Deze morgen de nieuwe werkweek begonnen met veel inschrijvingen voor de audities, maar ik kreeg ook onderstaande reactie op mijn boek. Ik ben wel trots!

Deze week ben ik dan eindelijk begonnen aan ‘Zaak: De Zutter’ en ik heb het boek in de spreekwoordelijke ruk uitgelezen. Ik heb er werkelijk van genoten. Zeer boeiend proza dat leest als de betere detective. Maar het is natuurlijk geen fiction. Zijn de termen docudrama en faction hier op zijn plaats? En geen enkele keer had ik de indruk dat er iets uit de duim was gezogen of er met de haren was bij gesleurd. Geen enkele keer bekroop mij het gevoel dat de waarheid geweld werd aangedaan of dat de auteur op hol sloeg.  Toen het boek uit was, was mijn eerste indruk: ja, zo moet het gegaan zijn! Gelukgewenst dus met deze prestatie. Het uitpluizen en sorteren van de enorme stapel documenten moet een titanenwerk geweest zijn. Dat allemaal vervolgens in een – hoogst leesbare – roman gieten is een prestatie die al evenveel lof verdient!

Vriendelijke groeten, Luc Vandaele

79. Audities!

De mailing over de audities is verzonden, maar jammer genoeg blijken een aantal e-mailadressen niet correct. Het is niet altijd gemakkelijk een adres juist te noteren en eerlijk gezegd, niet alle handschriften zijn goed leesbaar. Vandaar dat verscheidene mensen geen persoonlijke uitnodiging zullen ontvangen! Onze excuses daarvoor, maar geen nood! Op de webstek vindt u onder de hoofding ‘audities’ alle info die noodzakelijk is, alsook de vragenlijst die u moet invullen!

Iedereen kan zich dus nog inschrijven tot en met 15 januari 2014. Aan allen veel succes gewenst!

78. Tweede ‘krak’.

Wat gaat alles toch snel. Ik ben bijna ‘krak-af’! Toch blijft het een grote eer ooit die prijs gekregen te hebben. Maar … niet getreurd! Bij de genomineerden voor 2014 zit Mie Debruyne, een hardwerkend lid van onze vzw en ex-schepen voor toerisme van Beernem, maar ook Carlos Croene, één van de vele mensen die zich inschreven om mee te werken aan ons filmproject. Het zou fantastisch zijn als één van beide de ‘KRAK 2014’ werd. Op die manier blijft de titel verbonden met ‘Zaak: De Zutter’. Dus stem allen op Mie OF op Carlos. Je kan maar één iemand uitkiezen!

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/stem-voor-jouw-krak-van-je-gemeente/game-4000459387247.htm?nb-handled=true&utm_campaign=Newsletter-Site-KW-NL-nl#

Bedankt uit naam van alle medewerkers aan het filmproject.

77. De moorden zijn populair – 2!

Een tip voor allen die van televisie houden: bezoek de tentoonstelling ‘Lang leve de tv’ in de Sint-Pietersabdij in Gent!

Mijn ouders hadden geen tv … én toch … de herinneringen aan al die (stiekem) geziene avonturen van o.a. kapitein Zeppos en andere helden, stormden op me af. Mijn jeugd was, meer dan ik vermoedde, beïnvloed door al die prachtige jeugdfilms. De nostalgie kwam meer dan eens bovendrijven.

Daarnaast gaf de tentoonstelling een goed beeld van de werking van deze schijnwereld en de grote evolutie ervan. De organisatoren betrekken op een originele en toegankelijke manier de bezoekers in hun verhaal. De toegangsprijs is vrij hoog (14 euro), maar ik had alvast geen spijt van de uitgave.
De tofste ontdekking was echter dat ook ‘de moorden’ – verfilmd als ‘de bossen van Vlaanderen’ – nog niet vergeten waren. Herkent u het personage op de foto?