137. Postzegels (2) … en een complimentje.

Fantastisch toch! De verkoop van de postzegels gaat meer dan goed. Dankjewel!

Maar ondertussen… terwijl we verder monteren, wordt steeds meer en meer duidelijk dat een goede film niet enkel uit een stevig scenario, mooie beelden en pakkende acteerprestaties bestaat. Geluid en licht spelen eveneens een beslissende rol. Vooral wanneer die niet opvallen, zit het net goed! Dat geldt ook voor de make-up. En aan die dames die vaak vergeten worden, wil ik nu een complimentje geven. Ze hebben hun werk schitterend verricht. Kijk zelf maar even.

 

Het lijkt zo natuurlijk, alsof ze geen schmink gebruikten.

Maar wellicht nog belangrijker is de montage. Voor een groot deel wordt het verhaal daar opgebouwd. Het is tijdens de montage dat de spanning, het tempo en genre worden vastgelegd door te schrappen, knippen en plakken. De mooiste beelden worden soms genadeloos verwijderd omdat ze het verhaal geen goed doen. Problemen met storende achtergrondgeluiden worden er weggewerkt, wat niet altijd evident is, en een minder geslaagde acteerprestatie kan verknipt worden. Overgangen worden ‘gladgestreken’. Het is een immens werk.