128. Wat drijft er in het struikgewas ?

Dorie!, … een lijk in het riet!
 Waar ga je in godsnaam naar een lijk zoeken tussen het riet langsheen een oever zodat

  1. het niet opvalt,
  2. niemand lastige vragen stelt en
  3. de “overheid” geen roet in het riet komt gooien ?

 U die dit – hopelijk in groten getale –  met een visademke zit te lezen, bent natuurlijk razend nieuwgierig  naar de plek waar bovenstaande activiteit mogelijk is.
Radio Troittoir heeft naar alle waarschijnlijkheid al zijn werk verricht en weten een aantal onder u al lang waar we dat hebben gevonden. Voor de anderen: zoeken maar of wachten tot de film uit is 🙂
Dankzij de niet aflatende inzet van de vrijwilligers in onze filmploeg en in het bijzonder van Hans Innegraeve van de Kijkuit te Beernem, kregen we 2 oude metalen roeibootjes en een waarlijk filmplatform voor de crew. De oude bootjes worden door Alberic Van Hulle (Geert De Groote), Medard Scherrens (Koen Teirlinck), Gusten De Zutter (Vincenzo De Jonghe) en Lode Blondel (Jules Vandecaveye) gebruikt om te gaan zoeken naar het lijk van Hector De Zutter. In het archief van de assisenzaak uit 1929 vonden we terug dat Moeder De Zutter het kanaal op eigen kosten liet afdreggen om een spoor van de vermoorde zoon terug te vinden. Om zo iets te ensceneren zouden we als piepklein productiehuis behoorlijk méér logistieke en financiële middelen moeten verzamelen… Niet dus. Echter wie niet vermogend is moet handig zijn en dus transformeerden we de “dregging” in een zoektocht  doorheen het riet.

En met verve werd dit door de cameraploeg in beeld gebracht. Prachtige luchtbeelden hebben we omdat we de hoogtewerker van Peter Van Severen andermaal konden gebruiken. En het “filmplatform” dat we op het water gebruikten om beelden van de roeiers en toeschouwers te filmen, waren 4 aan elkaar gesjorde kano’s. Simpele doch prachtige oplossing ons door Hans Innegraeve aangereikt! Mercieieieie!!
 Vermits de oevers van dit prachtig stukje natuuur vrij steil waren, werd er “à la minute” door onze ploeg een trap uitgegraven zodat de figuranten (waaronder een straffe, kranige madame van 84!) gemakkelijker de waterkant konden bereiken.

En het “lijk” kon ook gemakkelijker in het water komen 🙂 De beelden (én de geluidsopnames) die u later te zien/horen zal krijgen zijn werkelijk adembenemend…althans dat vinden wij!

2 thoughts on “128. Wat drijft er in het struikgewas ?”

  1. Ben al zo benieuwd naar de film… 🙂
    Je updates zijn fijn, Katrien, dank je wel!

  2. Ben benieuwd hoe een lijk eruit ziet die eerst in de mest heeft gezeten en nadien 3 tal weken in het water heeft gelegen. Alle beelden drijft ieder mee in dit waar gebeurt verhaal en wachten ongeduldig
    op het eind resultaat.

Comments are closed.