127. Het was goed in Goed Van Den Bogaerde

De tweede draaiweek van filmproductie Zaak: De Zutter startte in het vakantieverblijf “Goed Van Den Bogaerde. Voor de argeloze surfer of toevallig aanbelande nieuwsgierige wandelaar geven we aan dat dit goed de originele thuis is van de familie De Zutter, de woning van het slachtoffer uit de familie.
 Onnodig te vermelden – maar we doen het toch, nèm – dat dit een behoorlijke impact had op de actrices en acteur die de moeder, de zussen en broer De Zutter spelen.

Foto Willy Planckaert
Foto Willy Planckaert

Vooral Anna-Maria De Schepper (speelt moeder De Zutter) was erg onder de indruk dat zij de door gevoelens getormenteerde moeder zou spelen in letterlijk haar eigen huis. Vincenzo De Jonghe (Gusten De Zutter), Katrijn Govaert (Julienne De Zutter), Ann Van Rie (Alice De Zutter), Ellen Van Laecke (Elisa De Zutter), Ann Roelens (Zoë De Zutter) en Febe De Lille (!) (Julia De Zutter) gaven (geven nog steeds) gestalte aan de familie De Zutter en leefden zich voor 100% in hun rol. Een aantal momenten in de keuken en de woonplaats van de familie De Zutter, waren echt beklijvend en iedereen was met stomheid geslagen over de acteerprestaties die zich voor onze mensen- en cameraogen afspeelden. De korte maar intense scènes met Stefaan Zajc (Pardo) en Geert De Groote (Alberic Van Hulle) zorgden voor emotioneel zeer sterke beelden! Wij zijn er vol van en hopelijk u ook wanneer u later de beelden te zien krijgt!
 De heer en mevrouw Croene, trotse eigenaars van het Goed Van Den Bogaerde, stelden alles in het werk om de opnames zo vlot mogelijk te laten doorgaan en haalden letterlijk en figuurlijk hun huis overhoop opdat we er een huis anno 1926 konden van maken.

Foto Willy Planckaert

Bijzonder dank gaat ook naar Stefaan Lagrou van Reygerlo die behoorlijk wat meubilair aansleepte en een bijzonder goed oog heeft voor detail en de ruimtes perfect inrichtte!