133. Waardering uit onverwachte hoek.

Beste mevrouw Ryserhove,

Met genoegen vernam ik dat u het levenswerk van uw vader, Alfons Ryserhove, verder zet. Met heel veel interesse woonde ik in het verleden zijn voordracht over ‘De moorden van Beernem’ bij en sprak mijn bewondering voor zijn werk uit. Het verhaal fascineert mij sedertdien enorm. Trouwens daarin ben ik niet alleen, want deze geschiedenis leeft nog steeds in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Na het lezen van uw boek ‘Zaak: De Zutter’ kan ik niet anders dan ook u proficiat wensen. ‘Zaak: De Zutter’ is niet alleen een spannend moordverhaal, maar ik beschouw het als een stuk Vlaams erfgoed. De sociale onrust die er anno 1926 heerste, de opkomst en het groeiend belang van de media en de werking van justitie worden in uw boek treffend geschetst.

Dat u de nieuwe feiten die u in het gerechtelijk dossier terugvond nu ook verfilmt, doet me veel plezier, evenals de manier waarop u meer dan honderd mensen warm kon maken om belangeloos hun schouder te steken onder deze productie. Dat verdient alle lof. 

Zowel voor de waardevolle inhoud als voor de professionele manier waarop deze film ondanks het beperkte budget gedraaid werd, hoop ik dat dit project een groot succes wordt. Ik reserveer alvast een zitje in de bioscoop.

 Met vriendelijke groeten,

Geert Bourgeois, Minister-president van de Vlaamse Regering

 

 

 

1 thought on “133. Waardering uit onverwachte hoek.”

Comments are closed.