140. Deel twee!

Zoals in het vorige bericht gezegd: deel twee is af. Het tempo ligt een pak hoger dan in deel één. Dat komt omdat in het eerste deel alle personages worden voorgesteld en het voor de kijker niet altijd onmiddellijk duidelijk is waarover de actie gaat en wat de functie is van bepaalde personages. 

In deel twee komen vooral de verhoren aan bod en zo vallen de puzzelstukjes mooi in elkaar. De kijkers zullen nu begrijpen wie welke rol speelt in het verhaal. Er zitten schitterende acteerprestaties tussen en vooral de beelden in de verhoorkamer zijn mooi. De spanning groeit in dit deel en het tempo ligt gevoelig hoger. Ik ben echt heel blij met het resultaat, maar nu is er een beetje de angst: kunnen we dit hoog niveau aanhouden? Als ook het derde deel zo sterk wordt dan hebebn we een prachtige film gemaakt. Mijn zenuwen beginnen opnieuw te tintelen.

Wat ook mag gezegd worden: de opnames in het kasteel van Poeke zijn zo geslaagd, niet enkel door de acteurs en de crewleden die algemeen hun best deden, maar ik wil de decorploeg een extra pluim geven. Zij hebben daar schitterend camouflagewerk verricht. Zeker in de kelder was dat niet evident. Dankjewel, heren en dame!

Dat was krottig, hé!  – Foto: Willy Planckaert!