169. De mooiste …

43) “Ik denk dat wij zondag de twee oudste filmkijkers mee hadden: Lydie Reynaert (97 jaar) en haar broer José Reynaert (95 jaar). We zaten heel hoog en Lydie had wel wat hulp nodig om boven te raken, maar ze hebben zo genoten. Hans en ik hebben nog na de film tot 23.30 u bij José en Maria thuis nagepraat! Zaak de Zutter brengt heel wat boven uit hun kindertijd, vooral de angst en het zwijgen van Beernem herkenden ze zeer goed. Pas in de jaren zeventig durfde ‘ tante Flor’ zeggen dat al wat er stilletjes rond verteld werd ook echt waar was.”

Greta en Hans

42) “Gisterenavond ben ik voor de 2de keer naar de film “Zaak: De Zutter” gaan kijken. De zaal van 19.45 u was volzet en deze van 20.00 u bijna volzet (ca. 400 mensen op een dinsdagavond!). Van de eerste minuut tot de laatste was het indringend stil in de zaal. Op een heimelijk gegniffel bij de romantische scènes of een getemperde kreet van schrik bij het geweerschot, niet te na was de sfeer heel intens. Je hoorde zowaar honderden “zandkorreltjes” vallen die op het einde van de film samensmolten in een mooie “kristal” waar iedereen op zijn manier van genoten heeft !!!”

Marianne

41) Prachtig! Ik hoorde al her en der van het groot succes. Deed mij enorm veel plezier; De beloning voor een gigantisch werk van jaren.

Erik

40) Ik ging afgelopen weekend met man en driekoppige kroost kijken in Gent. Ik was al op voorhand overtuigd dat het de moeite zou zijn, maar wil er graag aan toevoegen dat ik het geheel na afloop absoluut een indrukwekkende prestatie vond! Als ik denk aan je lezing van vorig jaar, over hoe de film tot stand gekomen is, met een minimum aan budget en vooral ‘amateur’acteurs, wel, hoedje af, want het geheel komt uiterst professioneel over. Ook mijn echtgenoot (die in tegenstelling tot mij geen ‘linken’ heeft of spelers kent) was onder de indruk. Onze kinderen van bijna 14, 12 en 10 jaar hebben er, hoewel jong, ook zeker iets aan gehad: meer kennis over onze lokale geschiedenis en de impact van ‘de moorden van Beernem’, zicht op een mooi stukje Vlaanderen en sterke acteerprestaties die het verhaal in een heel knappe opbouw brachten! We praten er nog over! Van harte gefeliciteerd en een dikke proficiat met deze prestatie, Katrien, voor jou en alle medewerkers! Het feit dat de film nu ook in bezoekerscijfers aantoont dat deze schone Vlaamse film aanslaat, bevestigt dit alleen maar! Doe zo voort 😉

groeten,

Nele

39) Met bewonderende ogen hebben wij gisteren (dinsdag) de film bekeken. Wij maakten deel uit van een groep van 150 personen en allen hadden dezelfde mening “fantastisch werk”. Proficiat en nog veel succes. Vriendelijke groeten

Antoine en Maria

38) Ben maandag ll. in Gent gaan kijken. Amaai, SUPERDIKKE PROFICIAT. Enorm knap werk! Hoe heb je dat voor mekaar gekregen? Je droom: en cum laude geslaagd. En ik moest ook aan je pa denken. Had  hij dat kunnen zien. Leuke bijkomstigheid: raakte toevallig aan de praat met een kleinzoon van Victor de Lille. En zijn reactie was ook héél lovend. Idem met mijn compagnon – zei achteraf dat ie normaliter in slaap valt- MAAR NU niet- een pluim dus.Vond het schitterend.

Annemie

37) Ik was er gisteren bij en heb er van genoten Proficiat ! En ik ben echt blij voor jou dat het zo een succes is Gisteren in Gent was ongeveer 100 % van Knesselare wat wel grappig was Er kwam zelfs spontaan applaus na de film Superleuk

Groetjes en geniet ervan
Christine

36) “Gisteren en ook de vorige dagen trok Kinepolis volle zalen voor de nieuwe Vlaamse film ‘De zaak De Zutter’.
Prachtige film met een beklijvend (waargebeurd) verhaal. Gefilmd en gemonteerd in een kalm tempo en met een stabiele camera. Een totaal andere stijl dan het hedendaags oeverloos gezwaai en ge-zoom en ‘gehakte’ montage.
Een aanrader, dus…”

Eric

35) Martina en ik zijn vorige zondag samen met mijn pa gaan kijken in de Kinepolis in Brugge. Wij vonden de film supermooi! Mijn vader gaat zeker nog eens kijken.

Proficiat!

Peter en Martina

34) Zondag hebben we de film gezien in Brugge. Nogmaals proficiat met het mooie resultaat!

 Katharina en Bart

33) Gisteren naar de film geweest. Een dikke proficiat!!! Voor jou en het hele team. Groot applaus op het eind van de film! Het blijft toch efkes in de kleren hangen.

Petra