172. En nu … commentaar van Jan Verheyen!

Dit is echt wel fantastisch nieuws! Een meer dan ervaringsdeskundige laat zijn stem horen over ‘Zaak: De Zutter’!

“Beste Katrien,

 Ik hou eraan je van harte te feliciteren met het succes van ‘Zaak : De Zutter’. Weet dat je film méér toeschouwers zal halen dan sommige dure, ‘prestigieuze’ en voor de volle pot gesubsidieerde Vlaamse films. Uiteraard heb ik de film ondertussen gezien, en ik had je beloofd je te laten weten wat ik ervan vond. Overigens is, dat weet je, ‘mijn’ mening niet meer dan ‘een’ mening, en spreken de cijfers voor zich.

Ik was positief verrast door de productie : qua locaties, production design, kostuum, en figuratie, ziet de film er absoluut professioneel uit. 

 De fotografie is, bij gebrek aan een beter woord, ‘correct’ : verzorgd gekadreerd met name, maar verder nogal statisch, de camera beweegt te weinig waardoor het geheel een beetje een ouderwetserige tv-look krijgt.

De film is ook te lang ; heel veel scènes hebben een te lange intro (mensen komen ergens binnen, doen hun jas uit, hangen die aan de kapstok, gaan zitten – en dàn begint de eigenlijke scène) en al even nutteloze ‘staartjes’. Daar had je m.i. aan tempo kunnen winnen.

 En dan, onvermijdelijk in een productie die niet anders kan dan beroep doen op vrijwilligers/amateurs, is er de discrepantie tussen de professionele acteurs en de amateurs. Wel complimenten voor je jonge, frisse hoofdrolspeelster Katrijn Govaert.

 Geniet van het succes, en nogmaals : proficiat voor wat je hebt bereikt, het is een triomf van karakter en doorzettingsvermogen.

 Grote groet,

Jan Verheyen

1 thought on “172. En nu … commentaar van Jan Verheyen!”

  1. Idd de film kon nog wat ingeknipt worden. Maar ondanks zijn tijd, vervelen die 2 uren niet. Maar ja, ik ben misschien te nauw bij het project verbonden. Hartelijk dank aan jan v. Voor je feedback. En via deze weg nog eens een dikke merci aan alle, maar dan ook alle medewerkers, steunpilaren, sympathisanten, geldschieters. Kortom: iedereen! Xxxxxxxxxxxxxxxx cathy costume

Comments are closed.