20.Kasteel Bulskampveld!

Gisteren, op de verjaardag van mijn vader, mocht ik mijn voordracht over ‘de moorden van Beernem’ op het kasteel van het Bulskampveld geven. Ik kreeg de opdracht van de toeristische dienst van West-Vlaanderen. Vorig jaar vertelde ik al op dezelfde plek mijn verhaal en omdat het toen een succes was, mocht ik terugkeren. Dit jaar zat de zaal al twee weken op voorhand vol. Dat was een hele opsteker, maar bovendien bleken de tachtig aanwezigen super geïnteresseerd.
Toerisme West-Vlaanderen zorgde trouwens voor een leuke verrassing voor iedereen. In de toegangsprijs waren koffie en gebak inbegrepen en de banketbakker had er niet beter op gevonden dan in marsepein een bloedend mes en de titel ‘de moorden van Beernem’ op de taart aan te brengen. De keuze van het moordwapen was niet echt correct, maar toch werd het door iedereen gesmaakt: letterlijk én figuurlijk.
Na de voordracht werden nog heel wat vragen gesteld en bleven een aantal luisteraars napraten. Ik hoorde zelfs nog een interessante anekdote over Camiel Dierickx.
Het werd een heel geslaagde namiddag en als kroon op het werk, werd ik al onmiddellijk geboekt voor het volgende jaar, namelijk op 10 november 2012. Misschien tot dan?