86. Audities.

Natuurlijk mag ik nog niets verklappen, maar na vijf dagen is het overduidelijk dat elke kandidaat vol enthousiasme, maar vaak met een klein hartje naar de auditie komt! Het is overweldigend hoe sommigen zich vaak hebben voorbereid. Dat gaat niet enkel over de presentatie in woord, maar ook het beeld is tiptop. Enkelen staken zich al volledig in een 1926-garderobe! Knap! Niet dat dit een vereiste is, helemaal niet, maar voor de juryleden is het wel een aangename verrassing. Wij maken immers lange dagen mee. Vijftien à achttien kandidaten op één dag aanhoren, bekijken en objectief beoordelen, is niet zo evident. Gelukkig zijn er de opnames waarop we later kunnen terugvallen voor een definitieve keuze. Want de definitieve toekenning van de rollen zal niet gemakkelijk zijn. Er zitten ontzettend goede acteurs/actrices onder de kandidaten. Bepaalde deelnemers brengen de personages van mijn boek zo treffend tot leven dat ik er kippenvel van krijg.

Het tofste zijn de improvisaties die spontaan voortvloeien uit de vaste opdrachten. Dat zorgt voor de nodige afwisseling en eindigt vaak in een gezamenlijke lachbui van de kandidaten én de jury! 

Die juryleden worden trouwens echt verwend: de catering door enkele KWISTIG SPONSORENDE leden van onze vzw is superb! Op de weegschaal ga ik voorlopig niet staan! Dankjewel Marika, Cathy en Veerle!
En het onthaal door de andere ‘kwestigen’ maakt het voor de kandidaten iets minder stresserend en voor ons heel gemakkelijk. Wij krijgen op tijd en stond een koffie, de tafel staat ‘s middags gedekt en ‘s avonds kunnen we gezellig napraten bij een hapje en drankje zonder dat we aan de afwas moeten denken.

Voor die praktische én prachtige accommodatie zijn we het gemeentebestuur van Beernem trouwens erg dankbaar!