124. Draaidag 2

De hoeve te Schoonberg (van waarnemend burgemeester Patrick Hoste) te Aalter zullen we meermaals gebruiken vermits die dienst doet als het exterieur van de hoeve van de Familie De Zutter te Beernem.
 De tweede draaidag begon zeer vroeg en… zeer koud. Maar het was de moeite om er zeer vroeg de koude te trotseren, het leverde oneindig schone beelden op en dankzij de hoogtewerker konden we een prachtige sequentie draaien in de dreef aan Schoonberg.

Foto Leonie Van Hulle

Katrijn Govaert – alias Julienne De Zutter – kweet zich bijzonder goed van haar taak: de koude zal er allicht voor gezorgd hebben dat ze rapper dan gewoonlijk fietste: ze fietste namelijk met blote armen in… de mistige vrieskou!
 De dreven van hetzelfde landgoed zijn een dankbaar gegeven om andere scènes te draaien en dus ook een scène met Theofiel Hoste (gespeeld door Joris Blaton) die in een Ford T uit 1915 komt aangereden en de gebroerders Oscar en Jules De Vos begroet (gespeeld door Tim David en Maxime De Winne).

Foto Willy Planckaert

De Ford T uit 1915 werd ons ter beschikking geseteld door Filip Ponseele, de trotse Knesselaarse eigenaar.