125. Rientjes Hoveke !

Voor het café van Sylvie Vervenne en de thuis van de familie George palmden we gedurende twee draaidagen het schattige maar o zo mooie Rientjes Hoveke in te Sint Joris-ten-Distel (kijk ook hier).  Het hoevetje van Rientje en Chris is integraal opgebouwd zoals in de jaren 20-30 en past dus perfect in de tijdsgeest van onze film. De eigenaars zijn ook schatten van mensen en hoewel ze initieel overdonderd waren door de grootte van onze filmploeg (we vielen binnen met 15 man en 20 figuranten…) kregen we volop hun steun en enthousiaste medewerking.

Foto Leonie Van Hulle

Voor het café van Sylvie Vervenne in de film werd het privékroegje van het domein een beetje uitgebreid en voorzien van de nodige stamgasten en drank: het leverde zeer levendige beelden op en sfeer was – wat had u gedacht – uitermate jolig!

Foto Willy Planckaert

  De zitkamer van het woonhuis werd voor anderhalve dag om getoverd tot een woonkamer anno 1920, de woonkamer van de familie George. De dramaturgieploeg sleepte een karrenvracht alaam en meubilair aan (hartelijke dank Stefaan van het Zurkelkasteeltje!!) en richtte de woonkamer perfect in. Verschillende scènes met de familie George ( Julia -> Alexandra Banica, Moeder -> Karla D’Hoore, Vader -> Eugeen De Lille (!) ) werden er vakkundig ingeblikt. De familie George kreeg er bezoek van Theofiel Hoste en Maria Mouton (gespeeld door Brenda Bertin). De avond van de tweede dag ter plekke openden de hemelsluizen zich genadeloos zodat de dreef voor de deur na verloop van tijd meer weg had van een slijkrivier dan van een dreef. Niet echt handig als je een grote hoeveelheid rekwisieten en klank-, licht- en cameramateriaal moet inladen en vervoeren…